תוצאות MRI ברך וכיצד לטפל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

07/04/2021 | 22:55 | מאת: תוצאות MRI

בעקבות חבלה בברך ימין עברתי בדיקת MRI וקיבלתי את הממצאים הבאים: קו שבר קטן ללא תזוזה בליווי בצקת/קונטוזיה לשדית בראש הפיבולה. בצקת/קונטוזיה לשדית דיפוזית בהיקף אחורי של ה- MTP ללא הדגמת קו שבר מוגדר. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות, ללא קרע. כמו כן, לא הודגם קרע בשני הסהרונים. המנגנון המיישר שמור למעט בצקת פוקאלית באספקט עליון-לטרלי של השומן האינפרה-פטלרי אשר מתאימה לתפס אינפרה-פטלרי. הסחוס המכסה שמור בשלושת המדורים של הברך. נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה. אותות חריגים דיפוזים באחיזת שריר הסולאוס, ללא קרע. בצקת דיפוזית קלה במשטחי השומן סביב המפרק. אני עובדת בעמידה האם יש סיכון וכדי לנוח? האם ניתן לחזור לפעילות רגילה? כיצד מתייחסים לתוצאות האלו?

כל ההדמיה לא נראה שהייתה פגיעה מוסרית שיכולה להפריעה בפעילות . ממליץ חזרה בהדרגה לפעילות , יש להתחיל בהליכה ותרגילים ללא עומסים , ובהדרגה תוך 6 שבועות הגעה לפעילות מאומצת מלאה . בכל זאת ממליץ בדיקת אורטופד מומחה לפני החזרה לפעילות . בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך