כאב מתחת לברך לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

10/03/2021 | 23:17 | מאת: Anati

שלום! התחלתי פעילות גופנית - ריצה, לא הייתי בפעילות גופנית קודם, משקל תקין. הריצה מדורגת ומשלבת ריצה עם הליכה, ובפיקוח מדריכה מוסמכת. לאחר מספר ריצות החל כאב מתחת לברך בריצה, בהליכה ובירידה במדרגות, לא במנוחה ולא במגע. אורטופד שהייתי אצלו ראה סטיה של כף הרגל פנימה והמליץ על נעלי הוקה או על מדרסים. ואף נתן אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה לא השפיעה, החלפתי לנעל הוקה, והכאב עדיין קיים. רופא משפחה הפנה לצילום שאת תוצאותיו אני לא מבינה. תוצאות הצילום: המבנה הגרמני של העצמות תקין. קורטקס שמור לא הודגם הרס גרמי או שבר הצרות חלק מדיטציה דו צדדי לא הודגמה הסתיידות במפרקים. אשמח להסבר. והמלצה האם להמשיך בריצה או להחליף לפעילות גופנית אחרת. תודה מראש.

כאבים לאחר או בעקבות ריצה הינם מאד נפוצים ישנם מספר גורמים היכולים לגרום לכאבים אלו. ברוב המקרים הכאב הוא זמני ואפשר לחזור לרוץ במגבלות מסוימות . הצילום בכללותו מאובחן גתקין . לדעתי את נזקקת לבדיקת אורטופד מומחה וטיפול בהתאם בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך