אולטרסאונד בירכיים אשמח לתגובה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

16/02/2021 | 19:14 | מאת: יניב

שלום דוקטור כתוצאה מכאבי בירכיים נשלחתי לעשות אולטרסאונד יצא בברך ימין גיד הפטלה אי סדרים כנראה דלקת ברך שמאל בורסיסט פרה פטלרי (נוזלים) מה זה אומר ?? והאם זריקת prp תעזור

כאבים בברכיים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים , כאשר שיחה ובדיקה מדוקדקת נותנים בדרך כלל אבחנה מדויקת . לזה מוסיפים הדמייה מתאימה כאשר בדרך כלל מתחילים בצילום רנטגן פשוט. בדיקת us מתאימה לפגיעה ברקמות רכות כולל גידים , שרירים ומעטפת המפרק . והדמיית הדגל לברך היינה MRI . מזה מספר שנים קיימת הטכנולוגיה של prp אשר פותחה וההוכחה הקלינית שלה ויעילותה במקרים מאד ספציפיים . ישנם סוגים שונים של PRP עם יעילות משתנה . היעילות לדלקת סביב הברך פחותה , בדלקת מקומית סביב גידים או קרע של גיד או שריר הוכח יעילות ה prp,בנוסף בשינויים ניווניים במפרק בדרגות הנמוכות יותר . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברך / רפואת ספורט לדון באפשרויות הטיפוליות .

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך