כאב ונמלול בירך ובישבן

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/02/2021 | 17:19 | מאת: אליהו

שלום דוקטור מזה שנה שאני סובל מהתופעה הנל שאני יושב ושוכב יש לי מעין נמלול בירך תחושה שנרדמת לי הרגל זה מקרין לישבן ולירך האחורי לעיתים גם למפשעה, בבדיקה את אצל אורתופד לי טווח תנועה מלא הרגל בתנועת כיפוף מלאה עד לבטן וסיבובים לצד לא כואב רק תחושת נימלול והירדמות מה זה יכול להיות על פי התסמינים האלו והאם אפשר לשלול קרע בלברום (לא היה שום חבלה ) רק ריצות קצרות

ערב טוב תחושת נימול ועקצוץ או הרדמות נובע בעיקר ממקרים של לחץ על העצב המספק את בעצבוב התחושתי לאזור ה״מנומנם״.לחץ על העצב יכול להיות ביציאה מהגב או לאורך מסלול העצב . ועל כן סבירות נמוכה כי יש פגיעה בלברום אם התלונה היחידה היא פגיעה תחושתית , ללא פגיעה בטווחי תנועה , וללא רגישות בהנעת המפרק . בברכה דר שניר נמרוד

11/02/2021 | 19:47 | מאת: אליהו

תודה על בתשובה הזריזה אז ככה הסיטי גב מותני יצא הכל תקין כנראה זה העצב בירך השאלה מה דרכי הטיפול בזה אם זה כרוני או שזה תופעה שעוברת

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך