אולטרסאונד ברך אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/02/2021 | 16:34 | מאת: יניב

שלום דוקטור יש לי כאבים ב2 הברכיים באזור גיד הפיקה והארבע ראשי ובצד הפנימי של בברך האורטופד איבחן שיש לי דלקות בגידים וברצועה הפנימית ,בבדיקת האולטרסאונד יצא שהגידים והרצועות שמורות ללא ממצא חריג , האם האולטרסאונד לא מזהה דלקות?? או שפשוט ההבחנה שגויה? תודה

ערב טוב לגבי אבחנה שגויה אין לי יכולת להגיב ללא שיחה עמך ובדיקה פיסיקלית מדוקדקת. מושג הדלקת בברך הוא מאד לא מדויק - לא כל כאב בברך היא דלקת , ישנם מצבים של נזק לגידים שבשם היוצר מדויק זה טנדינוזיס ( תהליך ניווני ונזק לגיד עצמו ) , טנדיניטיס - דלקת של הגיד עצמו או המעטפת של הגיד , ןישנו מצב בו יש תהליך דלקתי או ניווני במשטחים המפרקיים עצמם / קרע במניסקוס ועוד. בכל מקרה רוב האבחנה מתבצעת בבדיקה ושיחה ותלוי בחשד מוזמנת בדיקת הדמייה תואמת -us או בדיקת הבחירה MRI . בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך