כאב מסביבי לירך 3 שנים ואין תשובה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

10/02/2021 | 15:18 | מאת: מיקי

לרופא היקר שלום ! בת 63 עם קרוהן קל ברקע.באופן פתאומי החל כאב חזק בגב תחתון+מסביב לפרק ירך.הכאב רק בפעילות במנוחה יש הקלה.מאז הכאב אינו מרפה . כל הצילומים והבדיקות תקינים למעט שחיקת סחוס דרגה 2 בלבד.מיואשת. מה אתה מציע ? יש לציין שפיזיוטרפיה לא הועילה.תודה מראש

ערב טוב כאבים סביב מפרק הירך לנבוע ממספר רב של גורמים , חלקם מפגיעה תוך מפרקית , חלקם מכאבים מוקרנים מהגב או מעצבים כלואים בסביבת הירך וחלקם ממקור מבנים הקרובים למפרק הירך . לגבי הצילום - שינויים ניווניים במפרק הירך , לעיתים לא מסבירים כאב תוך מפרקי ( כגון במצבים של קרע לברום , פגיעה סחוסית נקודתית , פגיעה באספקת הדם לעצם התת סחוסית ( avn) ועוד . בעזרת שיחה ובדיקה מדוקדקת ברוב המקרים ניתן להבין מה מקור הכאב , ועל כל להוסיף הדמייה מתאימה - אם צילום CT , US או MRI . ממליץ פנייה למומחה באורטופדיה המתמחה בתחום להשלמת הברור. בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך