רצועה צולבת קדמית acl

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/01/2021 | 16:56 | מאת: עומר

ד״ר נכבד שלום אודה לעזרתך.. מבקשת לדעת מה זה צרור של רצועה ומה משמעות המילה קטום??

מדובר במשפט חלקי בלבד אבל - הרצועות הצולבות גם הקידמית וגם האחורית בנויות משני חלקים ( לעיתים נקרא צרור) . קרע מלא של הרצועה כולל את שני החלקים ( שני צרורים ) קרע חלקי כולל רק אחד מבחינת משמעות יש מרכיב עיקרי לקליניקה ולסימפטומים , במידה ויש חוסר יציבות או דומה נשקול טיפול ממוקד לעניין עם שמרני או ניתוחי . יש להתייעץ עם תשובת הmri עם אורטופד מומחה בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך