כאב באגן שמאל לאחר עמידה ממושכת

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

18/01/2021 | 01:27 | מאת: Joni

שלום דוקטור יקר, כמעט שנתיים שאני סובל מכאב לא מוסבר באגן שמאל שמקרין לעיתים גם למפשעה ולגב התחתון ואף לצלע. ביצעתי בדיקות לאיברי הבטן לעמוד השדרה ולא נמצא ממצא המסביר את הכאב. חוץ מבלטי דיסק קלים מאוד. האורתופד שלח אותי לבצע בדיקת mri ארתרו של מפרק ירך עם חומר ניגוד. האם לבצע את הבדיקה? יכול להיות שמקור הכאב הוא ממפרק הירך? כאב מפרק ירך יכול להגיע עד לצלע? חומר הניגוד מסוכן? כי הבנתי שהוא נספג ונשאר בגוף. וכבר ביצעתי בדיקה עם חומר ניגוד כזה בעבר. בן 24, בבדיקה האגן עצמו גם נבדק? תודה רבה על ההתייחסות !

בוקר טוב כאבים במפרק בירך ברוב המקרים מקרים מתבטאים בערב עמוק סביב מפרק הירך עם הקרנה לכיוון המפשעה ו/או הברך . לרוב אין מדובר בערב המקרים לכיוון הצלעות . חשוב ביותר לנסות בבדיקה לאפיין הכאב ואיזה תנועה מעוררת הכאב וכך ניתן לדעת האם הכאב הוא מהמקור המדובר . לדוגמא - בשכיבה כאשר אתה מניע את מפרק הירך האם הכאב המדובר מופק . Mri arthrography היא בדיקה נפוצה בה כמות קטנה של חומר ניגוד מוזרק למפרק הירך . זוהי בדיקה יחסית מאד בטוחה , כאשר נדיר ביותר תגובה רפואית לחומר ניגוד. מצד שני חשוב להבין שזו בדיקה מצוינת ( המומלצת ביותר ) בחשד לפגיעה תוך מפרקית של מפרק הירך . אני חושב כי תשובה למקור הכאב שלך בעיקר ינבא מתשאול מדויק ובדיקה קפדנית , ורק לאחר מכן בחשד לפגיעה ספציפית - יש להתאים סוג הדמייה. בברכה דר נמרוד שניר אורתופד מומחה מומחה ברפואת מפרקים ברך וירך

18/01/2021 | 17:00 | מאת: Joni

תודה רבה. אין כאב לאחר בדיקה פיזית הכאב הוא בא והולך לאחר עמידה ממושכת. בסיטי בטן שעשיתי הרופא ראה מבנה cam של המפרק ולכן שלח אותי לבצע את הבדיקה הזו. האם כאב באגן יכול להיות בעקבות בעיה מפרקית בירך? תודה רבה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך