כאבים בברך מעל 7 שנים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

05/01/2021 | 16:44 | מאת: עידן

היי, אני בן 19 כרגע נמצא בצבא, מגיל צעיר התחילו לי כאבים בברך ימין בצעירותי אמרו לי שזה כאבי גדילה אבל עם השנים הכאבים החמירו התחילו התנפחויות של הברך והגעתי למצב שאני לא יכול ללכת על הרגל. לאחר MRI נמצא פגם אוסטאוכונדרלי MFC. אך לא טופל. אינני יודע מה זה אבל אני יודע שהכאבים לא מפסיקים ורק מחמירים. בשאלתי אליך מה המלצותיך לעשות בנוגע לזה? נעשה פיזוטרפיה אך היא רק החמירה את הכאבים. כל יום שעובר קשה לי לתפקד יותר. אשמח אם אקבל עזרה. תודה מראש.

ערב טוב פגם אוסטאוכונדרלי בקונדיל הפנימי של עצם הירך בברך הינה סיבה טובה לכאבים נפיחות ומגבלה תפקודית. נזק אוסטאוכונדרלי יכול לנבוע מפגיעה / חבלה ויכול להיות התפתחותי . המרכיב החשוב ביותר היינו היציבות של הפרגמנט ה אוסטאוכונדרלי והפגיעה הסחוסית הנלוות.כאשרהפגיעה נמצאת באזור נושא משקל הסימפטומים חמורים יותר מאשר באזור שאינו נושא משקל .הטיפול לרוב מתחיל בטיפול שמרני של פיסיוטרפיה נוגדי כאב ודלקת.במידה ואין שיפור יש לשקול טיפול ניתוחי לפגיעה הסחוסית. בברכה דר נמרוד שניר מומחה באורתופדיה מנתח ברך וירך מנהל היחידה להחלפת מפרקים מרכז רפואי תל אביב ( איכילוב )

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך