כאבי פרק ירך 3 שנים בלי תשובה ברורה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/12/2020 | 18:48 | מאת: מיקי

שלום רב !! 3 שנים סובלת מכאב פרק ירך שמאל הופיע בפתאומיות מתגבר בהליכה ופעילות. במנוחה אין כאב. אין שחיקת סחוס. באמאיאר :יש ציסטה תת קורטיקאלית 6 מ"מ עם טבעת סקלרוטית.ויש מעט בצקת סביבי הטבעת. הציסטה היא בחלק הלטראלי של ראש הפמור. האם זו יכולה להיות הסיבה לכאב ? רופא ראמטולוג מטפל בי ללא שיפור. למי לפנות ? אורטופדים לא מוצאים ממש את המקור לכאב. ( יש שחיקה קלה ביותר של הגג באיצטבולום). תודה על תשובה ושוב : מה עושים ???

ערב טוב כאבים סביב מפרק הירך יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים ביניהם תוךמפירקיים ( נזק לסחוס , ללברום ,מנגנון של צביטה ועוד ) וגורמים חוץ פירקיים שכוללים פגיעה של הגידים / שרירים המניעים הירך , ברע מפשעתי או פמורלי , שברי מאמץ גידולים ועוד , וישנו גם מצב נוסף הו הכאב מוקרן לאזור הירך למרות שמקורו לרוב בגב או בלחץ על עצב ספציפי לאחר צאתו מעמוד השידרה . ציסטה בראש הפמור יכולה להעיד על מספר דברים חלקם - משהו התפתחותי מילדות , מצב נרכש בגין מנגנון צביטה או פגיעה סחוסית מקומית ואף גידול שפיר/ממאיר. בשלב זה יש לדעתי לחזור לבסיס של שיחה מעמיקה עם האורטופד ובדיקה פיסיקלית מדוקדקת ומכוונת למפרק הירך ואז להשוות להדמיה ( mri) או צילום . בנוסף ניתן לעשות עוד בדיקות נוספות על פי הצורך . בגלל שאת כבר סובלת 3 שנים מכאבים אלו ממליץ בדיקת מומחה ספורט או מפרק ירך. בברכה  ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך