פריקות חוזרות של תותב המפרק הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

02/05/2020 | 19:40 | מאת: זינה

שלום אני בת 80 עם תותבות במפרקי הירך בשני הצדדים. התותב הימין משנת 2009(רוויזיה בהדסה הר הצופים), בשנת 1994 היה ניתוח הראשון גם בהדסה. בשנתיים אחרונות 4 פריקות חוזרות של תותב המפרק הירך הימין, ראש של התותב יוצא מהמקום. במשך החודש אחרון זה קרה פעמיים, מזמינים אמבולנס ובבית חולים(ברזילי) מחזירים למקום(החזרה סגורה) התותב משנת 2009, עד לפני שנתיים לא היו פריקות מה צריך לעשות? האם צריך לעשות ניתוח ולהחליף תותב?איפה אתה ממליץ לעשות? האם יש אולי בד תמיכה למפרק הירך שמלבישים אותו על הרגל?

ערב טוב פריקות חוזרות של מפרק הירך גורמות לפגיעה ניכרת באיכות החיים ונזק לרקמות מסביב . יש חשיבות בולטת להבין מדוע מתרחשות ה פריקות ועל פי כך לפעול . בדיקה , מעבר על צילומים ותכנון מקדים יתן את התוצאה הטובה ביותר אשמח לבדוק אותך ולהעריך מה סוג הטיפול הנדרש. יכול לנוע מטיפול שמרני ( אפשרות נמוכה ) לטיפול ניתוחי מסוגים שונים ( חלקם יותר קטנים ואחרים גדולים יותר ) בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקים , המרכז הרפואי תל אביב ( איכילוב )

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך