האם זה אותו הדבר????????

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/11/2019 | 19:47 | מאת: יוסי

שלום רציתי לדעת אם patellar tendonitis וosgood schlatter זה אותה בעיה ואם לא מה ההבדל בינהם ומה פוגע בצמיחה לגובה?

ערב טוב שני הדברים אינם אותו הדבר Osgood Shlater זוהי אבחנה לרוב בגיל ההתבגרות הנובע מבעיה בהתגרמות החיבור של גיד הפיקה לעצם השוק . תופעה זו מופיעה כתוצאה מדלקת באזור החיבור של רצועת עצם הפיקה לגבששת השוקה הנובעת מחוסר התגרמות של סחוס הגדילה של הגבששת. לרוב, יכולת התנועה של הברך אינה נפגעת. הכאב עלול להימשך מספר חודשים או מספר שנים והתופעה יכולה לחזור מדי פעם עד לסיום גדילתו של הנער. Patellar Tendinitis זהו דלקת היכול לפגוע במספר מקומות בחיבור הגיד לפיקה או לטיביאל טוברוסיטי, יכול להופיע בכל גיל . שניהם אינם משפיעים על הגדילה לגובה בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך