כאב בברכיים כתוצאה מדלקת מפרקים של גיל הילדות (דמ"י)

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/10/2019 | 10:59 | מאת: אבי

שלום רב. הבן שלי סובל מדלקת מיעוט מפרקים שמוזכרת בכותרת ההודעה מגיל 7(כיום הוא בן 15)ומאז הוא במעקב בבית חולים ת"ה. במידה ויש התלקחות,או שנמצא בבדיקה במעקב בבית חולים שיש דלקת במפרקי הברכיים(ששם הוא "חוטף" את הדלקת בדר"כ),הוא עובר הליך כירורגי שבו "מושכים" את הנוזלים בברכיים באמצעות מזרק ומזריקים לו לאחר מכן סטרואידים לברכיים. מעבר לכך,הוא לא לוקח שום טיפול תרופתי. בשנתיים האחרונות הבן שלי מתלונן על כאבים "מכניים" בברכיים ולא על כאבים כמו שיש לו בזמן התלקחות של דלקת. לקחתי אותו לאורתופד ברכיים שאמר שהכאבים הם כנראה בגלל הנזקים שהדלקות שהיו לו מידי פעם בברכיים גרמו לנזקים במפרק הברך והסחוס ואין הרבה מה לעשות בקשר לכך. שאלתי כמובן אם אכן כך הם פני הדברים? האם כדאי לבקש צילום MRI והשאלה אם בכלל הרופא יתן? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית. תודה רבה.

בוקר טוב המקרה המדובר נראה כי ישנו שילוב של כאב מכני עם דלקתי ממליץ בדיקת אורטופד מומחה בירכיים אולי בשיתוף יועץ ראומטולוג ילדים אין ספק כי MRI יכול להווה חלק מהבירור בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך