אשמח לחוות דעתך בנוגע לחבלת ברך אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

13/03/2019 | 18:31 | מאת: נדיה

שלום. בני בן 11 נחבל בברך לאחר הנפילה על הלבנים קשים בעת משחק עם החברים. הייתה נפיחות שירדה כבר (לא שמנו לב כמה זמן אחרי החבלה היא הופיעה ),היו כאבים שנאלמו כבר, היה קושי באישור הברך עד הסוף -כעת טווח תנועה משתפר. היו כאבים בזמן ירידה במדריגות-כעת פוחתים. נבדק ע" האורתופד שציין בבדיקה שהייתה נפיחות מדיאלית לפיקה,תפליט קל,המטומה קלה. טווחי תנועה 0-130,אך קושי ביישור. חרדה שלילי. ביום רביעי לאחר הפגיעה ,הופיעו קליקים בזמן יישור הסופי הברך. היום היום השמיני לאחר הפגיעה והקליקים עדיין לא נעלמים. יש לי מספר שאלות : -האם יש צורך בהמשך בירור ואיזה (אציין כי לא נעשו בדיקות הדמיה כי הרופא התרשם שאין צורך ) -מה הסיבות להופעת הקליקים בזמן יישור הברך ואם יש סיבה לדאגה ? תודה

ערב טוב ממליץ המשך מעקב אורטופד כ 3 שבועות מהחבלה קליקים לעיתים נובעים מהצטלקות של רקמה רכה או חיכוך גרמי לרוב מסתדר על פניו נראה כי הילד משתפר מבחינה קלינית במידה והשיפור נעצר יזדקק לבדיקה מעמיקה יותר בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך