שיקום לאחר ניתוח במיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

02/02/2019 | 23:50 | מאת: ירדן

שלום עברתי לפני כחמישה חודשים ניתוח לאחר קרע במיניסקוס בניתוח בוצעה התריה של המיניסקוס (דקירה של המיניסקוס לטובת החלמתו). האם יש אינידקיציה כלשהי לבדוק כמה הניתוח הצליח? אני מתחיל לחזור לפעילות אך עדיין חש כאב וחושש שהמיניסקוס לא מספיק חזק לעמוד בפעילות. הרופא שלי מסתמך בעיקר על סטטיסטיקה ולא הציע לי בדיקה כלשהי כדי לאבחן את חוזק המיניסקוס במצב הנוכחי אשמח לשמוע גם על תרגילים לחיזוק הברך כדי להקטין את הסיכון לקריעה חוזרת תודה

18/02/2019 | 23:40 | מאת: דר נמרוד שניר

ערב טוב כל פגיעה במניסקוס הינה פגיעה מעט שונה מקודמתה וכך גם הטיפול . כמובן בתלות הגיל סוג הקרע מיקומו מעורבות של מבנים נוספים ( כגון רצועות או פגיעה סחוסית או שברים ) ועוד. טופלת בניתוח שכלל הטרייה חלקית של המניסקוס ולפי הבנתי גם תפירה של חלק מהקרע ?! השיקום לאחר קרע במניסקוס מאד תלוי במיקום הקרע וביציבות הקרע ותפירתו שהושגה לאחר הניתוח , שיקום לרוב לוקח בין 3 חודשים לחצי שנה. רוב הפרוטוקולים מתחילים בקיבוע ביישור , נשיאת משקל חלקית ואחכ מעבר הדרגתי לנשיאת משקל מלא וטווחים הולכים וגדלים . חזרה לפעילות מלאה לרוב בין 3-6 חודשים. בזמן הזה השיקום כולל הן חיזוק שרירים הן עבודה על שיפור טווחים וכן על קורדינציה ופרופריוספציה של הפרק ( יציבות ותרגול משטחים לא יציבים וכדומה) - יש להתייעץ עם המנתח שלך לגבי התרגילים הספציפיים ומגבלות בזמן השיקום בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך