טיפול בעזרת MRI לכאבי מיפרק ירך בשל אוסטאוארטריטיס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/04/2018 | 07:08 | מאת: רוני

דר שלום וחג שמח אני בן 51 סובל מזה כ10 שנים מכאבים במי פרק ירך ,אובחנתי כמי שסובל משחיקת סחוס במפרק כרגע שולט בכאב ונמנע מלרוץ מה שמגביר את הכאב , לאחרונה נחשפתי לפרסום לגבי טיפול בעזרת MRI טיפולי לשם עידוד יצירת תאי קולגן !האם ידוע לך משהו לגבי סוג זה של טיפול ?

20/04/2018 | 06:58 | מאת: רוני קונפלד

אשמח להתייחסות לשאלה מצד הד״ר

ישנם טיפולים מגוונים לשינויים ניווניים במפרק הירך חלקם עם סיכוי הצלחה וודאות מדעית לא מוכחת , בינהם הטיפולים האלטרנטיביים השונים וכן גם טיפול בגלים אנטימגנטיים הטיפול עי שדות אלקטרומגנטיים לא נמצא ברשימת ההמלצות לטיפול עי האיגוד האורטופדי האמריקאי אירופי או ישראלי . זה לא אומר שבאחוזים מסוימים יכול לעזור קלינית אני בספק אם הטיפול גורם ליצירת סחוס חדש בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך