כאבים חדים בלתי נסבלים במפשעה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

08/12/2017 | 13:58 | מאת: צבי

שלום רב. הנני בן 75 פעיל ספורטיבית בהליכות וחדר כושר. לפני שבוע עשיתי שלא כהרגלי אופניים בחדר כושר במאמץ מכסימלי. למחרת הלכתי בחוץ הליכה איטית במשך שעתיים. יומיים אחרי זה קבלתי כאבים חדים במפשעה שרק עם נורפן אני מרגיש הקלה מסוימת. רופא משפחה בדק וטוען שזה מתיחת גיד ועלי להמתין שבועיים. אני מוגבל מאד ולא יודע מה לעשות וכיצד מקצרים את הזמן או אולי לצערי זה נובע מדבר אחר. בתודה צביקה

08/12/2017 | 14:09 | מאת: צבי

נקודה חשובה נוספת. שבזמן ישיבה איני מרגיש כלל בכאבים. ואילו איני מסוגל להתרומם ולדרוך על כף הרגל. הכאבים מתנקזים בעיקר במפשעה.

כאב חזק במפשעה אחרי מאמץ הינו כאב נפוץ מאד , יכול לנבוע ממספר בעיות שעיקרן עומס או מתיחה של שרירי המפשעה או גידים ..במידה ויש שינויים ניווניים במפרק הירך יתכן החמרה של הפגיעה הסחוסית . נכון לדעתי לנוח שבועיים , ליטול אדוויל או נורופן להורדת הכאב פעמיים ביום . במידה וממשיך הכאב יד לפנות לאורטופד ( ממליץ לפני לעדות צילום אגן ומפרק ירך באותו הצד ) בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקים ביהח איכילוב

08/12/2017 | 23:57 | מאת: צביקה

ד"ר נמרוד שניר שלום רב, הופתעתי ושמחתי לקבל תגובתך המהירה תוך כמה שעות. זה הקנה לי בטחון להבין ולדעת מה לעשות מבלי לחכות לתשובה במשך כל סוף השבוע העומד בפתח. תבורך. אגב, אם הכאבים עזים מאד, האם אני יכול ליטול 4 פעמים ביממה. ואיזה נורופן קוויק. יש 256 מ"ג ויש 512 מ"ג. ומה עדיף אדוויל או נורופן. שבת שלום ושוב הרבה תודה צביקה.

במינון של נורופן ניתן להגיע עד 1000 מג ליום בתנאי שאין מחלות רקע ותרופות מגבילות אחרות . ממליץ להתחיל עם 200 מג בבוקר וערב ואז לראות ההשפעה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך