תינוקת בת 5.5 חודשים משנה הרגלי שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

15/08/2016 | 13:50 | מאת: גלית

שלום הבת שלי בת 5.5 חודשים, אני לא מצליחה לסדר לה את השינה. כשרק נולדה, בחודשים הראשונים היא בקושי ישנה. התעוררה כל שעתיים גם ביום וגם בלילה. מגיל 4 חודשים היא פתחה פערים בלילה של 4 עד 6 שעות שינה רצוף ובמהלך היום היא ישנה 4 שינות באורך של 40 דק עד שעה ועשרים. הבעיה היא שאני לא מצליחה להרדים אותה בקלות. אני מניחה במיטה, לאחר שאני מזהה סימני עייפות ובמקום שהיא תרדם היא מתחילה לשחק או לבכות. ניסתי המון שיטות כדי שתרדם במיטה, לפעמים הן עובדות ולפעמים לא. לרוב היא מנסה להרדם ולא מצליחה ואז מתחילה לקשקש ולברבר, או לצווח וליבב מתוך תסכול שלא מצליחה להרדם. אני רואה שהיא עייפה, מנסה לעזור בכל דרך אפשרית אך לרוב זה לא מצליח והיא נרשמה רק מתוך אפיסת כוחות אחרי שצרחה ובכתה. וגם אחרי זה, השינה קצרה מאוד. מה לעשות? אני מותשת.

ככל הנראה סימני העייפות שאת מזהה הם סימנים מאוחרים מדי ועלייך לשים לב לסימנים העדינים יותר שמקדימים אותם. אם תפלי על החלון שינה בדיוק היא אמורה להירדם בקלות יחסית, כשהחלון מתפספס מתרחשים כל המצבים שתיארת.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות