בן שנתיים החל להתעורר בבכי עז בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

03/07/2016 | 19:44 | מאת: מיה

היי, בני הבכור בן שנתיים, אח גדול לתינוק בן חצי שנה החל לאחרונה ברגרסיה שינה ממשית. לאחר הלידה היו כשלושה חודשים מורכבים בהם ניתן לומר שמילד שישן לבד ונרדם עצמאית (זה עדיין קורה עם קצת ליטופים, סיפור ונשיקה ) ויש להעיר אותו בבוקר לגן היה מתעורר לעתים תכופות. לאט וסובלנות ליווי נו אותו, ישבנו לידו וחיבקנו, התעקשו כשהיה מתעורר בארבע נאמר שעד שש לא יוצרים מהמיטה וזה עבר. כעת שלושה חודשים אחרי יש מזה 8 ימים רגרסיה מטורפת. הפעוט מתעורר בבכי קורע לב ומסרב להיכנס למיטה, לאחר מאמצים וצרחות רבות מוכן להיכנס רק כשאני-אמא שלו-יושבת /ישנה על מזרון לידו וגם אז אם נרדם מתעורר מדי שעה בבכי ונרגע רק שרואה אותי. בימים הראשונים התעורר לקראת שש, לאחר מכן בחמש, ארבע ואתמול כבר מחצות התחיל הבכי העז:( חשוב לומר שנראה שכבר התרגל לאחיו הקטן והמשבר הראשוני חלף והוא משחק איתו, אנו משתדלים לתת זמן איכות של אמא ואבא איתו לבד ומאידך יש לו לאחרונה יותר התפרצויות בכי וכעס שהבנתי מאפיינים את גיל שנתיים בו הוא נמצא.ואולי גם את העייפות.. בכל זאת ישן פחות. אשמח לפתרון, אני אובדת עצות

למעט התוספת למשפחה האם היו שינויים נוספים בחייו? בהחלט יכולה להיות רגרסיה עקב האח החדש אחרי חצי שנה כי עכשיו הוא פעיל, זוחל ומקבל תשומת לב של איזה חמוד הוא זחל, חייך עשה ביי-ביי וכו', יכול להיות מעבר לכך שהוא חווה ביעותים או סיוטים, האם כשמתחיל בבכי הנוראי שלו הוא יוצר קשר איתכם? האם העיניים פקוחות או עצומות? אם ישן זה ביעות, ואז שבירת ביעות במקרה ומתרחש באותה שעה כל לילה היא להעיר הערה חלקית כ-20-30 דק' לפני השעה שזה קורה, אם יוצר איתכם קשר בזמן הבכי יכול להיות סיוט. בגילו אפשר לשאול אם חלם חלום רע ועל מה חלם.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות