שינה אצל בן חודשיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

21/06/2016 | 11:05 | מאת: שלומית

הבן שלי בן חודשיים, מאוד מתקשה לישון. במהלך היום לפעמים יש ימים שנרדם שלוש ארבע פעמים כל פעם ל25-30 דקות ולפעמים יש ימים שמצליח לישון רק בצהריים 4 שעות. אני יודעת שזה הרבה אבל לא מעירה אותו כדי שישן מספיק. בלילה דווקא ישן יותר טוב אחרי יום שבקושי ישן, מצליח לישון 6 שעות לרוב, עד 2, ואחרי האכלה ישן עוד 3 שעות. הבעיה שאם הוא ישן יותר מדיי בצהריים הלילה פחות טוב והוא יקום ב12 וחצי וב3 ואחרי זה יתקשה לחזור לישון. הא נרדם אך ורק על הידיים וישן רק על הבטן כי רק ככה מצליח לישון טוב. לא מצליח לקחת לבד מוצץ בלי תמיכה שלי. המצב הזה שהשינה לא מסודרת מאוד מקשה על בניית סדר יום. מה עושים?

בגיל חודשיים עדיין אין הפרדה בין יום ללילה מאחר והפרשת ההורמונים קטנה מאוד. את צריכה לעקוב אחריו לאורך כל היום ולנסות לזהות את חלונות השינה שלו. ברגע שתדעי לזהות אותם ותשכיבי אותו בזמן הוא ירדם טוב. תזכרי שכשתינוק ישן במהלך היום הוא גם ישן טוב בלילה בניגוד למיתוס של לימשוך אותו ער. נסי ליצור הקשר חיובי למיטה שלו. ותזכרי ששינה של 30 דק' ומעלה נחשבת תקינה. ברגע שתפלי על חלונות השינה אני מתארת שאת תראי שהוא יוצר 3 שינות במהלך היום ועוד שנת לילה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות