הרדמת תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

23/05/2016 | 22:13 | מאת: נורית

ביתי רגילה להירדם בהנקה או על הידיים, נרדמת בד"כ במהירות וישנה בלילה די טוב (עד שלוש, לפעמים עד ארבע). לאחרונה התחלנו לנסות לשים אותה במיטה ערה, להרגיע אותה בתוך המיטה, אבל בשלב מסוים היא צורחת, אני מרגישה שהיא קטנה מדי בשביל להשאיר אותה לצרוח, לכן בשלב מסוים מוציאים אותה... השאלה אם זה לא סתם מבלבל? עדיף לחכות עד שארגיש שהיא גדולה ובשלה ואז לנסות? כרגע היא לומדת שאם היא בוכה אנחנו בסוף באים אז זה לא פה ולא שם... היום היתה איתה פתאום הרדמה של שעתיים וחצי ואני תוהה אם רק בלבלנו אותה.

שלום נורית, מזל טוב. אכן 3 חודשים זה מוקדם מדי. אפשר להקנות הרגלי שינה מהתחלה כמו לבצע טקס שינה כל ערב, אבל בגילה אין צורך לתת לה לבכות במיטה. את כן יכולה להתחיל עם הקניית הקשר חיובי למיטה, מספר פעמים במהלך היום בשעה של ערנות לשים אותה במיטה לכדקה של פעילות מהנה, בגילה מספיק אפילו ליטופים וקוקו וכו', הרבה פעמים קורה שתינוקות ישנים טוב ואחרי מס' חודשים מתחילות הבעיות, שימי לב שכשהיא מתעוררת בלילה לא לגשת מיד מאחר ויש מצב שתירדם ללא התערבות שלך, אם היא מתחילה לבכות אפשר לגשת אליה. לגבי ההשכבה במיטה אני ממליצה לך לעשות זאת בהדרגה, בהתחלה שמת אותה במיטה אחרי שנרדמה, השלב הבא לשים אותה במיטה כאשר מנומנמת ולהישאר לידה ללטף + שששששש עד שנרדמת, לאחר מס' ימים כאלה להשכיבה במיטה כשהיא קצת יותר ערנית וכך הלאה עד שמגיעים לשלב שמשכיבים במיטה בערנות ויכולים לצאת מיד מהחדר והיא נרדמת לבד, אך זהו תהליך. לפני גיל 5 חודשים לא עושים תהליך של חינוך לשינה אך אפשר להקנות לה את ההרגלים הנ"ל. אחרי גיל 5 חודשים את יכולה להתחיל בתהליך בהתאם למצב בו אתם נמצאים באותו רגע ולפי הצורך. בהצלחה טלי טל יועצת שינה לתינוקות ופעוטות.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות