תינוק שמתעורר כל שעתיים בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

21/05/2016 | 00:55 | מאת: ניקיטה

שלום, בתי בת 10 חודשים, יונקת ללא תחליפים ,אוכלת פירות בבוקר ומרק עוף בצהריים כמותאם לגילה. אני נמצאת איתה בבית והיא עדיין ישנה במיטת תינוק בחדרי עקב ההתעוררויות הרבות שלה בלילה. וזו הבעיה- משנולדה היא אינה ישנה רצוף בכלל, אולי ישנה כשלוש פעמים עד כה זמן ממושך של כ- 4 שעות שינה אחרת השינה הכי רצופה שלה זה שלוש שעות וגם זה לא קורה הרבה. במשך היום היא ישנה שתי תנומות בוקר וצהרים של כשעה וחצי לשעתיים בבוקר ועוד כש-3/4 שעה בצהריים. מסביבות שש וחצי בערב היא כבר עייפה ומתחילה להיות חסרת סבלנות כך שאני מניקה אותה לאחר שאכלה ארוחת ערב (אבוקדו עם ביצה או דייסת שבולת שועל) והיא נירדמת אך קמה כל שעתיים . לאחרונה גם קורה לי הרבה שאחרי שהיא נירדמת לאחר שהיינו בשעות אחר הצהריים בפעילות מעייפת כמו גימבורי או משחקייה (אציין שהילדה מאוד אנרגטית וכבר הולכת 5 צעדים לבד), ילד "נורמלי " היה נישפך ונירדם לכמה שעות טובות והיא מתעוררת כל חצי שעה -קרה לי שהתעוררה כ-4 פעמיים במשך שעתיים לאחר ההרדמות ), אני ממש לא מבינה מדוע הילדה קמה כל הזמן... אציין שהיא לא תמיד קמה במטרה לינוק , קורה שאני גם מביאה לה מוצץ והיא נירדמת שוב בידיי. אני לא מבינה איך הילדה לא עייפה, מה גם שכל פעם שהיא מתעוררת היא נעמדת במיטה, אני דואגת שהדבר גורם לה לפגיעה בהתפתחות ובגדילה שכן בלילה מופרש ההורמון גדילה ואילו הילדה כלל לא ישנה ברציפות וכל הזמן נעמדת במיטה ממצב שכיבה למצב עמידה שגם לא טוב בכלל. מבחינת המשקל היא ממוצעת אך לא עלתה הרבה במשקל מהלידה , שוקלת 8700 קילו.(נולדה 3400). אני ממש מיואשת , עצבנית וחזרת כוחות , אפסו כוחותיי מחוסר שינה לי ולה , איני יודעת איך לעזור לה ולעצמי לפתור זאת . אודה לך על כל עזרה שהיא...

בגילה של בתך הייתי מאוד ממליצה להעביר אותה לחדר שלה. כמו שאמרת לא כל פעם שמתעוררת זה להנקה וזה אכן נכון. בגיל 10 חודשים היא יכולה לקחת מוצץ לבד. הניחי מספר מוצצים בנקודות ידועות מראש במיטה שלה. ניתן להשתמש במנורת לילה על טיימר וכשמתעוררת בלילה מסבירים לה שעכשיו לילה וזה זמן לישון. אפשרות נוספת היא הפחתה הדרגתית בהנקה. במיוחד בלילה כמובן שזה קשה והלילות הראשונים יהיו קשים אך אם תהיי עקבית בתכנית היא תלמד. בנוסף הייתי ממליצה לך למלא יומן מעקב בו תרשמי כל מה שאוכלת ישנה הפעילות והשעות שכל זה קורה בדיוק יתכן גם שאת מפספסת חלונות שינה ולכן השינה שלה קצרה. נסי לבחון את סימני העייפות העדינים שלה ולהשכיב אותה לישון ממש בסימנים הראשוניים הנ"ל. בהצלחה טלי טל יועצת שינה לתינוקות ופעוטות

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות