תינוק מתעורר מספר פעמים בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

12/04/2016 | 20:03 | מאת: נעמה

שלום רב, נדב בן שנה וחודשיים. למד לישון עצמאית לפני מספר חודשים, אבל בתהליך ההרדמות לרוב קורא לנו מספר פעמים בבכי עד שנרדם. כלומר הוא נעמד ובוכה וזורק את המוצץ או כל המוצצים על הרצפה. אני נכנסת ומחזירה את המוצץ למיטה, הוא נשכב ואני יוצאת. וזה יכול לחזור מספר פעמים עד שהוא נרדם. באמצע הלילה הוא מתעורר פעמיים-שלוש וחוזר על אותו סיפור- נעמד ובוכה עד שאני באה (אני נכנסת כשהוא בוכה ולא נכנסת כשהוא סתם ממלמל או מקטר). מה אני יכולהל לעשות בשביל שיפסיק לקרוא לי? תודה רבה!

שלום נעמה, נדב כבר בגיל שניתן להסביר לו דברים לכן הייתי ממליצה על "מנורת לילה" מחוברת לטיימר שמכוון לשעה בה מתעורר בבוקר, בלילה אומרים לאור לילה טוב ומכבים, מסבירים לו שבלילה גם אימא ישנה ולא יכולה להביא לו את המוצצים, להזכיר לו שיש לו מספר מוצצים במיטה אם נופל אחד, כאשר מתעורר בלילה וקורא לך להמתין כמובן עד שבוכה, כשמתחיל הבכי עצמו כמו שאמרת להמתין דקה אחת על השעון לפני שנכנסים אליו (כל הפסקה של הבכי מאפסת את השעון) כאשר כן נכנסת בסופו של דבר אם המשיך לבכות מעבר לדקה להזכיר לו שכל עוד האור ישן גם אימא ישנה ולא תוכל לבוא אליו לעזור עם המוצצים, לא להחזיר את המוצצים שהפיל על הרצפה, לאחר שנרגע לומר לילה טוב ולצאת. כמובן שכל התהליך לוקח מספר ימים ולכן עלייך להמשיך להתעקש, כי ברור שבגילו יודע לקחת מוצץ לבד וזורק את כל המוצצים מהמיטה כדי שלא תהיה לך ברירה אלא להיכנס אליו. בהצלחה.

02/06/2016 | 23:23 | מאת: קורין

שלום רב, הבת שלי בת 5חודשים, בשעה 1930 מקלחת אותה, מניקה אותה והיא כמעט נרדמת, איך שאני מניחה אותה במיטה פורצת בבכי היסטרי (ישנה עדיין איתנו בחדר). רק כאשר אני מניחה אותה על המיטה שלנו נרגעת ומשחקת עם עצמה, באזור 23 יונקת שוב,נרדמת ומתעוררת כל כמה,דקות בבכי היסטרי, נרגעת רק כשאני ולא אף אחד אחר מרים אותה, מתעוררת בלילה,כל 3 שעות, חשוב לציין שבמהלך היום היא נרדמת לבד ללא בכי היסטרי. אשמח לעזרה לעזור לבת שלי לא לבכות ככ הרבה בלילה. תודה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות