תינוק בן 9 חודשים מתעורר בבכי בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

10/04/2016 | 14:55 | מאת: דורית

בוקר טוב. שאלה ליועצת שינה. הבן שלי בן 9 חודשים. היה חולה עם חום ( הרופא לא מצא כלום, כנראה היה ויראלי) שבוע שעבר ומאז השינה השתבשה.. הוא מתעורר המון בלילה בצרחות, לוקח לפעמים שעה להרדים אותו. והשינה שלו נהייתה ממש קלה. אם הוא נרדם לי על הידיים אז כשמעבירה למיטה הוא מתעורר בשניה. קראתי על משבר גיל 9 חודשים וזה נשמע מאד דומה למה שיש אצלנו. הבן שלי עומד, יושב, זוחל ומיום שישי התחיל לעשות כפיים. יכול להיות שזה קפיצה התפתחותית? הוא עומד כבר די הרבה זמן יחסית. אם זה כן קפיצה התפתחותית, תוך כמה זמן זה עובר בדרך כלל. תודה

שלום דורית, נשמע שהמחלה הווירלית השפיעה על השינה שלו, תמשיכו להרדים כמו שעשיתם לפני המחלה גם כאשר מתעורר בלילה לאחר מספר ימים יכנס חזרה לרוטינה שהיה רגיל אליה לפני הוירוס. בנוסף ייתכן שחווה חלומות סיוטים או ביעותים ההבדל שכשמתעורר בצרחות אבל ער זה היה סיוט אם צורח אך עדיין ישן זה ביעות. אם כל לילה ההתעוררות היא באותה שעה וזה אכן ביעות ניתן לשבור את המעגל בכך שתבצעי הערה חלקית כחצי שעה לפני.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות