תינוק בן 7 חודשים קם 15-20 פעמים למוצץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

03/04/2016 | 09:00 | מאת: גלית

שלום רב בני בן 7 חודשים. מרייר המון לאחרונה כנראה בגלל שיניים. ישן ואוכל לפי שגרה מסודרת. אוהב לאכול ואוכל טוב מאוד. כשישן צהריים ושנת לילה קם למוצץ כל הזמן. זה יכול להיות עד 20 פעמים בלילה. הוא ישן על הבטן ונרדם לבד. שמנו לו שמיכה שיהיה לו נוח יותר זה לא עזר. החלפתי מוצץ גם לא עזר. צריכה עזרתכם. תודה גלית

שלום גלית,בגיל 7 חודשים ניתן ללמד תינוק לקחת מוצץ לבד. במהלך היום להציע לו את המוצץ כשפותח פה להגיש מולו שייקח עם היד ואם לא מכניס את היד עם המוצץ לפה לעזור לו לכוון אותה. כשהמוצץ בפה לשחק אתו משחק של לנסות למשוך את המוצץ מהפה והוא אמור לסגור עליו כדי שלא תצליחו להוציא, זה מלמד אותו לאחוז את המוצץ יותר חזק בתוך הפה, כאשר כבר יודע מהיד להכניס את המוצץ לפה, אז להניח את המוצץ בקרבת מקום אבל עליו לקחתו לבד. בנוסף מומלץ במיטה להניח מוצצים ספייר בפינות מנוגדות של המיטה כך שגם כשנופל המוצץ בלילה יוכל להגיע לאחד המוצצים במיקומים שידועים לו מראש. אפשר ע"מ להקל גם מוצצים זוהרים בחושך ע"מ שיהיה לו יותר קל למצוא אותם בלילה. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות