קשיי שינה מתמשכים ואולי קשר לטונוס שרירים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

04/12/2014 | 14:57 | מאת: אפרת

שלום רב, בתי בת 7.5 חודשים לרוב מתקשה מאוד להירדם, לוקח המון זמן ומלווה בבכי רב. גם כשנושאים אותה בידיים זה קשה ולא תמיד מסתדר. כמו כן, השינה שלה שטחית ומתעוררת בקלות. אי אפשר לקחת אותה למקומות מכיוון שלא נרדמת סתם כך.. ככל הנראה זה מאז שנולדה.. קראתי על סיבות שמאפיינות תמונה שכזאת, ואחד מהם הוא טונוס שרירים גבוה. היא דילגה על זחילת גחון. עומדת על 6 מגיל 6 חודשים והתחילה לזחול 6 מגיל 7 חודשים. היא ישנה רק על הגב (כך רגילה) וכאשר מתהפכת בשנתה על הבטן מייד מתעוררת. מלבד זאת, היא זוחלת ממשחק למשחק. נראה שסקרנית ומתעניינת בסביבה. אשמח לדעת האם התיאור הזה עלול להצביע על טונוס שרירים גבוה? מי מוסמך לאבחן זאת? האם יש מה לעשות בנידון? והאם יש קשר בין זה לקשיי שינה? (שזה הקושי העיקרי שאנו מתמודדים מולו). תודה!

ע"מ לאבחן אם לבתך יש טונוס שרירים גבוה קחי אותה להבדק אצל הרופא המטפל שלכם ואם הוא ימצא שיש צורך לשלוח לבדיקות יותר מעמיקות כך יעשה, אני לא שמעתי על בעית שינה כתוצאה מטונוס שרירים גבוה, אך יכול להיות שיש משהו שבאמת מפריע לה. קודם עלייך לוודא כי רפואית הכל בסדר ואז ניתן לנסות למצוא פתרונות ע"מ להקל עליה את השינה, כמו למשל עיטוף. כמו כן אם כאשר מתעוררת בלילה לאחר שהתהפכה על הבטן היא מתהפכת חזרה על הגב בעצמה ואז חוזרת לישון אין צורך להתערב. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות