בכיי היסטרי ללא נחמה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

14/02/2016 | 07:02 | מאת: אלון

בני בן שנה וחצי. ואנחנו מנסים לגמול אותו מהבקבוק לפני השינה. כי בזמן האחרון הוא החליט שהוא הולך לישון עם הבקבוק. עד היום לא היה לו שום קושי להרדם או לשהות במיטתו. השבועים האחרונים אנחנו מתמודדים איתו על ללכת לישון ולא לצאת מהמיטללא בבקבוק. ובשבוע האחרון הוא נכנס למצב קשה של בכי היסטרי ולא מוכן להכנס למיטה ואחרי שעתים של בכי היסטרי נרדם על הספה ולא מוכן להתנחם או לחיבוק ולא מוכן להכנס למיטה. אני לא רוצה לחזור אחורה אבל אני גם לא רוצה שהוא יפחד מהחדר והמיטה. אחרי שהוא נרדם הוא ישן לילה שלם במיטה שלו.

שלום אלון. יכול להיות שבשבוע-שבועיים האחרונים היו איזה שהם שינויים גדולים בחייו? (לא מתכוונת לגמילה מהבקבוק) האם היה חולה, החליף גן, עברתם דירה, ודברים גדולים אחרים שיכלו להשפיע? חשוב אם כן אין קשר כנראה לבקבוק עצמו כמו בעצם לנחמה שמצא במשהו קבוע שנלקח ממנו. לגבי הבקבוק האם זה בק' של תמ"ל? חלב? מים? אפשר לבצע גמילה הדרגתית מתמ"ל לתמ"ל מדולל, מחלב לחצי חלב חצי מים, ואז למים, בהמשך להחליף את מציצת הבקבוק עם מוצץ (אם לוקח) עם כל אלה חשוב בגיל זה גם להסביר כי הוא כבר מבין. חשוב להחזיר לו חוויות טובות בחדרו ובמיטתו לכן מספר פעמים ביום למשך 1-2 דקות כל פעם להכניסו למיטה לפעילות קצרה חווייתית מהנה כמו שיר, משחק, דגדוגים וכו' כל דבר מהנה. אני חושבת שעדיף לכם כרגע להכניס אותו למיטה עם בקבוק ושירדם וכאשר המיטה תחזור להיות מקום בטוח להתחיל לגמול מהבקבוק באופן הדרגתי. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות