בת 3 חודשים שמוכנה לישון רק על הידיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

05/02/2016 | 07:14 | מאת: יעל

שלום, אני אמא לתינוקת שבעוד שבוע תהיה בת 3 חודשים, הנקה מלאה. היא תמיד נרדמת על הידיים או במנשא או בסיבוב בעגלה, אבל הבעיה היא שברגע שמניחים אותה ללא תנועה היא מיד מתעוררת או לאחר 10 דקות. אין לה שינה של יותר מ10 דקות אלא אם היא על הידיים. הבעיה לא בלהרדים אותה, אלא לאחר שמניחים אותה. ניסיתי את שיטת העיטוף, צמצום המרחב במיטה ושום דבר לא עוזר.

שלום יעל. נסי ליצור הקשרים חיוביים וחוויות מהנות במיטה. 3-4 פעמים ביום בזמן ערנות שימי אותה לחוויה כיפית במיטה של 1-1.5 דק' שיר, משחק, עיסוי כל דבר כיפי. נסי שלפחות שינה אחת תצליח להתקיים במיטה בשאר הפעמים בגילה הצעיר בהחלט יכולה בדרכים האחרות כמו על הידיים, בעגלה, מנשא וכו'. מה שחשוב בכל דרך בה את מנסה להרדימה עלייך לשמור על עקביות לפחות משך 20 דק' . עוד חודשיים (גיל 5 חד') אפשר להתחיל לימוד לשינה אבל קחי בחשבון שכאשר תתחילי את התהליך שיהיו 2-3 לילות קשים אשר בהם היא תלמד להירדם לבד. הכי חשוב זה להיות עקביים ולא להישבר. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות