5.5 חודשים מתעורר לאחר הנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/01/2016 | 05:36 | מאת: גל

שלום רב, בני בן 5.5 חודשים ומאז שנולד רגיל לאכול 3-4 פעמים בלילה (הנקה) ולחזור לישון. בשבועיים האחרונים, כל פעם, אבל כל פעם! אני מורידה אותו אחרי הנקה (זה לא משנה אם הוא ישן על הידיים שלי דקה או 15), אני מורידה אותו למיטה והוא פשוט מתעורר בצרחות! ונשאר ער לפחות לשעה של סבל כל פעם!! עד שבסוף הוא נרגע במיטה לבד ונרדם! ככה לפעמים גם 3 פעמים בלילה לזמן מצטבר של יותר מ 3 שעות כל פעם!!! מה אפשר לעשות?? למה זה קורה?? תודה רבה גל.

שלום גל. בגיל 5.5 חודשים בנך אינו אמור להתעורר כל כך הרבה פעמים בלילה לאוכל, פעמיים (רווח של כ-4 שעות בין הארוחות) במיוחד אם משקלו תקין.זה בסדר ז"א אם נרדם נאמר ב 20:00 ומתעורר להנקה בחצות וב4:00 במיוחד אם יונק טוב גם במהלך היום, נסי לשים לב בחלק מההתעורריות אם העניין הוא אוכל או משהו אחר, קחי בחשבון שהחל מגיל 4 חודשים תינוקות יכולים להתעורר בלילה ל"קשקש" עם עצמם אפילו שעה ולהירדם שוב ללא שום התערבות של מבוגר, ואם מרימים אותם בשלב זה ומאכילים שלא באמת היה צריך הם מתרגלים. אם בכל זאת זו הייתה שעת אוכל ההמלצה היא לא לתת להירדם עם ההנקה אלא לנתק לפני שנרדם ולהניח במיטה, אם בכל זאת נרדם על הידיים הטריק הוא להעביר למיטה במהירות האפשרית ולא לאט לאט. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות