בעיות שינה - תינוקת בת 10 חודשים.

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

28/07/2015 | 07:10 | מאת: tedy

שלום, בתי בת ה 10 חודשים מתקשה מאוד בשינה רציפה בלילה. ברוב הלילות מתעוררת כ 3-5 פעמים. יש לציין כי היא יונקת באופן מלא , גם לפני השינה ועד להירדמות. בחלק מהמקומות נאמר כי בעיה זו נובעת בגלל השיניים, בחלק בגלל ההתפתחות בגיל זה ובשאר ללכת לייעוץ שינה. אשמח לייעוץ או הכוונה, האם זה נורמלי בגיל זה ?

בגיל 10 חודשים כל הסיבות יכולות להיות בשילוב, לגבי שיניים אין הרבה מה לעשות, לעיתים משחות מרגיעות עוזרות אך הן קצרות טווח, בגיל שלה עדיין יכולה לינוק, המומלץ הוא לא להניק עד שנירדמת אלא לנתק אותה בשלב הנימנום גם בהנקות הליליות. אם לא ברור לכם מתי היא נרדמת לשים לב לשעון ולאחר שמדדתם את משך יניקתה לנתקה 2-3 דקות לפני. אם ברצונכם להתחיל גמילה מיניקת לילה גם זו אפשרות, ואז מבחינת ייעוץ השינה מומלץ לא לתת לה הנקה/בקבוק/מים במקום אלא לתת לה להבין כי בלילה אין יותר, אם לאמא יותר קשה מומלץ שאבא ממנו אינה מצפה להנקה יגש בלילות הראשונים. בכל שינוי בשינה יהיו 2-4 לילות בממוצע של לילות קשים יותר העיקר הוא: לא לוותר ולהשבר, לא לתת לה לשבור אתכם, בד"כ לאחר כ-3 לילות יש כבר הבנה שאין יותר "אוכל" בלילה. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות