בן שנתיים-יקיצה מוקדמת ויקיצות במהלך הלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

12/05/2015 | 19:21 | מאת: טל

שלום רב, יש לי ילד בן שנתים, קם כל יום בין 4:30 ל-5. לאחר חצי שעה-שעה כבר מראה סימני עייפות. בשבע הולך לגן ושם אין לו אפשרות לישון עד 12:30. כשאוספת אותו בערך ב16:40 הוא כבר נראה מאוד עייף. אנו מגיעים הביתה ישר למקלחת, ארוחת ערב וטקס שינה. נכנס למיטה בסביבות 18:15. לאחר 25 דק בערך נרדם עצמאית. לפעמים יוצא פעם אחת מהמיטה וצריך להחזירו, אך לרוב מדבר לעצמו או שר לעצמו עד ששותק ונרדם. לאחרונה הלילות נהיו קשים, הוא קם בסביבות 23-24 בבכי, אנחנו מרגיעים ויוצאים מהחדר, לאחר עשר דק' שוב בכי ושוב אנו מרגיעים ויוצאים. התהליך יכול להימשך שעתיים עד שנרדם בעצמו. בגן מספרים שלפעמים ישן טוב בצהרים ולפעמים ישן מעט מאוד. אודה לעצתכן.

נסי לשים לב אם "היקיצות" באמצע הלילה. האם הוא מתעורר פוקח עיניים מתקשר איתך, או האם נראה שבוכה תוך שינה? יתכן וחווה ביעותי לילה ואז אם הדבר קורה באופן קבוע באותה שעה, אז באופן יזום כ-20 דקות לפני השעה הבעייתית ניתן להעירו באופן חלקי וכך לישבור את המעגל. גיל שנתיים עם יקיצות מוקדמות זה זמן טוב לעבוד עם מנורת "יקיצה" מנורת לילה שמחוברת לטיימר, כווני הזמן ל-10-15 דקות מאוחר מהיקיצה שלו, הסבירי לו שהאור עדיין ישן וכאר ידלק אפשר לקום, כל 3 ימים תוכלי לכוון הטיימר ב 10 דקות יותר מאוחר וכך לאט להאריך את שעת היקיצה שלו. מקווה שטיפים אלו יעזרו לך, בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות