השכבות מתסכלות לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

14/12/2016 | 09:05 | מאת: רותם

היי, הבן שלי בן שנתיים, ממש מיואשת מההשכבות שלו בערב... לא יודעת איך לגרום לו ללמוד ללכת לישון לבד,בעקרון יש לנו "טקס שינה", אמבטיה, סיפור או תוכנית טלווזיה שהוא אוהב ומשתדלים שהוא ייכנס למיטה ב 20:00 בערך. תמיד חייבים לשבת לידו, לפעמים הוא מתעצבן, מתפתל במיטה בחוסר שקט (לא נראה עייף בכלל), קם מתיישב במיטה ועושה שטויות, מבקש מים או בובה...הוא כבר במיטת מעבר כמה חודשים ואי אפשר להשאיר אותו להירדם לבד כי הוא קם מהמיטה, לפעמים לוקח שעה שעה וחצי עד שהוא נרדם...מתסכל...מה אפשר לעשות? תודה

שלום רותם. מספר טיפים שעשויים לעזור במצבך. טקס שינה מצוין, מומלץ להימנע מזמן מסך. בגילו זקוק לכ-11 שע' שינה בלילה ועוד 1-2 שע' שינה במהלך היום. וודאי שלא חסרות לו שעות שינה. מנורת לילה שמחוברת לטיימר יכולה לעזור, כחלק מטקס השינה אומרים לילה טוב לאור. אפשר לשבת לידו בחדר לנסות להימנע מיצירת קשר עין או לצחוק מהשטויות שעושה שזו בעצם דרך שלו לקבל תשומת לך ממך אפילו אם היא שלילית כמו כעס עליו. אפשר לשבת לידו ולתת לו חיזוק חיובי כמו ליטוף כל עוד שוכב במיטה רגוע, ברגע שמתרומם קם או משתולל מפסיקים. אם מחליטים לא להיות נוכחים בחדר זה קצת ירגיש כמו "הרם הורד" עלייך להמתין מחוץ לחדר וכל פעם שיוצא (בלי יוצא מהכלל) מחזירים אותו למיטה. חשוב מאוד להסביר לו מה קורה: "עכשיו עושים אמבטיה ואח"כ הולכים לישון" "אחרי שהולכים לישון לא יוצאים מהמיטה" "כל זמן שהאור ישן גם אתה ישן" אנא תזכרי שכל שינוי ממה שהוא רגיל יביא להתנגדות מצידו לכן אחרי שהחלטת על דרך פעולה להתמיד בה ולא להישבר ע"מ שיבין שלא תשני את הדרך. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות