זמן שינה תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

17/04/2020 | 01:10 | מאת: לילך

שלום רב, בתי בת שנה. ברצוני לדעת כמה תנומות יום ולמשך כמה זמן כל פעם מומלץ בגיל שנה. בנוסף מהי שעת ההשכבה בערב המומלצת וכמה שעות שינה בלילה.. ביתי ישנה בדרכ פעמיים ביום. כל פעם 40 דק. בערב ממש עושה בעיות ללכת למיטה, לא משנה אם זה ב20 או ב22 היא נעמדת במיטה ולא רוצה לישון.. לפעמים נרדמת בסוף וקמה אחריי שעה שוב.. אשמח לשמוע מה ההמלצות בגיל זה תודה רבה

17/04/2020 | 18:32 | מאת: טלי טל

סביב גיל שנה יש כל מיני שינויים בשעות השינה של תינוקות חלק בשלב זה מוותרים רק על שנת אחר הצהריים ונשארים עם שנת הבוקר ושנת בצהריים מלבד שנת הלילה כמובן, ישנם תינוקות שבשלב זה כבר ויתרו על שנת אחה"צ ומתחילים גם לוותר על שנת הבוקר, שינה טובה מוגדרת כשינה של לפחות 30 דק' במיוחד אם כשמתעוררת היא שמחה וחיונית. את יכולה להיעזר בטבלאות שינה לפי גיל שמפורסמות ולקחת בחשבון שיש תמיד סטיות תקן. בדר"כ במהלך הלילה ישנים כ-11 שעות ועוד שעתיים עד 3.5 שעות נוספות במהלך היום בחלוקה. בגיל זה היא מפחדת להפסיד דברים שמתרחשים כשהיא הולכת לישון, אפשר להמליץ על השקטה וכיבוי אור של כל הבית ושכולם "ילכו לישון" (עד שהיא תרדם לפחות). כמו כן לא לשכוח שאנו נמצאים בזמנים חריגים של השארות בבית, חוסר פעילות גופנית, שיעמום, וככל שהיא לא מוציאה אנרגיה כמו קודם גם פחות עייפה ויותר קשה לה להירדם.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות