תינוקת בת חודש ישנה רק על הידיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

22/12/2019 | 15:28 | מאת: מעין

הקטנה שלי בת חודש ומתוכם כשבועיים ישנה רק על הידיים או צמוד אלי. נרדמת ביניקה/ידיים/מנשא אבל מתעוררת כעבור מספר דקות בעריסה. יוצא שזמן השינה הכולל קצר- כ20 דקות שינה על הידיים+מספר דקות במיטה ואז התעוררות. בלילה ישנה כ3-4 שעות ברצף ואז התופעה דומה. אם נשארת צמוד אלי (מנשא/שינה משותפת במיטה) כן תישן ברצף שעה-שעתיים, החזרה לעריסה תביא להתעוררות אחרי מספר דקות. עיטוף לא עוזר. מוצץ לא עוזר לא מצליחה להרדים בעריסה (יד עליה, צלילי שששש, עיטוף רק מביאים לבכי). האם שינה במחזורים של פחות מחצי שעה עלולה לפגוע בהתפתחות? האם יש צורך ליצור הרגלי שינה אחרים כבר בגיל הזה?

היא עדיין ממש תינוקת פיצית בת חודש. חינוך לשינה לא עושים לפני גיל 5 חודשים. 3 החודשים הראשונים נקראים הטרימסטר הרביעי. שאומר בעצם שכדי להיות ממש בשלים ההריון שלנו היה צריך להיות 3 חודשים ארוך יותר. החל מ30 דק של שינה ברצף נחשב בסדר במיוחד אם ההתעוררות היא בחיוב. (מתעוררת חייכנית ושמחה) עוד טיפה מבחינת הגיל שלה ע"מ שתדעי את זה. שינה משותפת זו אופציה אם אתם מעוניינים בה. המחשבה שלך צריכה להיות מתי אני מעדיםה לעשות לה גמילה. הכוונה שיכולה עכשיו לעשות שינה משותפת ובעתיד...... מספר חודשים קדימה לבצע גמילה מהשינה המשותפת.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות