תינוקת בת חודש- לא ישנה ביום

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

19/12/2019 | 08:49 | מאת: מעין

הקטנה שלי בת 4 שבועות. בשבועיים הראשונים ישנה מעולה ביום, אבל עכשיו לא ישנה בכלל. נרדמת בהנקה/מנשא/ידיים אבל אם מעבירים אותה לעריסה מתעוררת אחרי מספר דקות (גם אחרי שהשארתי אותה עלי זמן רב ל"קיבוע" השינה. על הידיים רגועה, לא נראה שמשהו פיזי מציק לה, אך לא מוכנה להיות יותר ממספר דקות לא על הידיים. אם אני משאירה ותה במנשא עלי, יכולה לישון 2-3 שעות בקלות. בלילה ישנה 3-4 שעות ברצף אחרי מקלחת והנקה, אבל אז מתעוררת כל כשעה-שעתיים לינוק, נרדמת איתי במיטה ואם אני מנסה להחזיר אותה לעריסה, מתעוררת אחרי מספר דקות. איך להרגיל אותה לישון בעריסה? אי אפשר להשאיר אותה עלי יום שלם... בנוסף, ניסיתי ללשים לב לנושא חלונות השינה, אבל אני לא יודעת איך להתייחס לשינה הקצרה של 20 דקות עליי והתעוררות עם מעבר לעריסה - האם לאחר התעורות משינה כזו יש לחכות כשעה עד ל"חלון שינה" או לא להחשיב כשינה ולנסות להרדים?

את יכולה לנסות עיטוף. זה ידמה לה במעט את ההחזקה על הילדדים (החיבוק) ואז יתכן שתמשיך לישון עם המעבר למיטה. ההמלצה היא להשכיב בזמן ערנות במיטה ולא על הידיים. אז אם את מצליחה עדיף לעשות עיטוף ולהשכיבה במיטה שלה. לשבת לידה ללטף ו-ששששששש מבחינת שינה. אן היא ישנה מעל 30 דק' ומתעוררת שמחה ולא עצבנית זו נחשבת לשינה. בגילה שעות השינה מתחלקות באופן די שווה לכל אורך היממה. התעוררות להנקה לעיתים קרובות מעידה על משבר קפיצה גדילה והצורך שלה להגדיל לך את כמות החלב.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות