תינוק בן חצי שנה- נסיגה בשינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

10/11/2019 | 07:33 | מאת: עלמה

שלום, בני בן 6 חודשים. עד גיל 4 חודשים היה ישן יפה מאוד בלילות (בין 19-20 בערב ל4-5 בבוקר). בחודש חודשיים האחרונים חלה נסיגה משמעותית בשינה שלו. התחיל להתעורר בשעות משתנות בלילה בבכי.. כנראה מרעב.. לפעמים חוזר לישון ולפעמים לא. בהתחלה חשבתי שזו קפיצת גדילה \ שיניים \ צינון... אבל זה כבר תקופה של כחודשיים שאנחנו אובדי עצות ולא יודעים כיצד להחזיר אותו למסלול ולעצמנו את שנת הלילה. בנוסף, שמתי לב שבימים האחרונים התחיל להתעורר קבוע בשעה 2:30 בלילה. (נרדם בסביבות 20 לאחר אמבטיה וטקס שינה). בד"כ אינו בוכה, הוא ערני עם עצמו עד 3:30 ואז מתחיל לבכות... אני מאכילה אותו אך לרוב אינו חוזר לישון. אשמח לכל עזרה וטיפ שיכל לעזור.

אם לא אכל בלילה לפני אין סיבה שפתאום יתחיל להתעורר לאכול במיוחד כשאת מציינת שלא עטזר לו לחזור לישון. בגיל חצי שנה ישנם שינויים רבים וקפיצות התפתחות גדולות. הוא לא רוצה לפספס דברים. הכל מעניין אותו. כל עוד לא בוכה ומקשקש עם עצמו תמשיכי לא להתערב ולא להכנס לחדרו. כאשר מתחיל לבכות. אנה המתיני דקה על השעון לפני שנכנסת לחדרו. והדקה היא של בכי. מה שאומר שאם מפסיק לבכות לפני סוף הדקה. היא מתאפסת. מאחר ואת כבר הבנת שזה לא מרעב תרגיעי אותו בדרכים אחרות מלבד מזון.כדי לא לבנות הרגל חדש של התעוררות לאוכל. אם ההתעוררות שלו בלילה מלווה בכי חריף יכול להיות שחווה סיוטי לילה(אם ער) ביעותי לילה (אם ממשיך לישון בזמן הבכי) נסי לבדוק אם זו יכולה להיות הסיבה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות