בן שנה וחודש לא חוזר לישון

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

17/07/2019 | 09:56 | מאת: מורן

שלום, עד גיל 9 חודשים הבן שלי נרדם עצמאית בסביבות 18:30 וישן עד 7 בבוקר בלי להתעורר (מגיל 3 חודשים). בגיל 9 חודשים התעורר ובכה, נעמד ולא מצא את עצמו וגם יצאו שיניים. ברגע שבכה ניגשתי (טעות אחת היא שלא נתתי לו הזדמנות להרגיע את עצמו) אליו מהר, החזקתי אותו 2 דקות והחזרתי למיטה שירדם לבד (מעולם לא נתנו לו להירדם על הידיים). ואז החלו בעיות שינה בלילה והן לא עקביות כלל. לעתים מתעורר פעם בלילה וחוזר לישון מהר לאחר שאני מלטפת קלות. לעתים מתעורר אפילו 5-6 פעמים וכל פעם צריך לגעת כדי שירדם (מקפידה שלא ירדם עם היד שלי עליו אלא רק לאחר שאני נוגעת קלות כדי להרגיע). לעתים בוכה הרבה ואני נאלצת להרים.. בשבועות האחרונים, הוא מתעורר, בוכה ונראה שלא יודע לחזור לישון. אני נוגעת ויוצאת מהחדר לאחר שנרגע. ואז כעבור 3-4 דקות הוא שוב בוכה. וכך אני חוזרת מרגיעה וכעבור דקה הוא בוכה. ואז הוא פשוט בוכה כל פעם שאני מפסיקה לגעת. אם אני מרימה, מרגיעה ומניחה - הוא בוכה ברגע שאני מניחה במיטה. לוקח שעה-שעה וחצי להרדים אותו באמצע הלילה.. מה יכולה להיות הסיבה לכך? כל דבר שאני מנסה לא עוזר וזה נמשך כבר 4 חודשים...

אמרת בעצמך שלא נתת לו את האופציה להרגיע את עצמו. את עושה בסדר חוץ מדבר אחד. גם אחרי שהרגעת והנחת במיטה והוא ישר מתחיל שוב לבכות. או כל פעם שהוא בוכה. תפעילי שעון שניות (אמיתי) ותמדדי דקה אחת של בכי. כל פעם שמפסיק הבכי מתאפס השעון. רק לאחר דקה רציפה של בכי תיכנסי ותרגיעי אותו. אם את בחדר והנחת אותו ומיד מתחיל לבכות את עושה אותו דבר. מחכה דקה מלאה של בכי רציף ואז מרגיעה. את יכולה להשאר בחדר אבל בלי מגע בלי יצירת קשר עין עד חלוף הדקה.

17/07/2019 | 10:52 | מאת: מורן

קודם כל, תודה רבה על המענה המהיר. יש לי 2 שאלות.. אחת, האם כדאי בשלב הזה לנסות שיטת הרם/הורד (שמתאימה לגיל הזה כמובן.. בלי להרים באמת) שאלה שנייה היא, הדבר היחיד שמדאיג אותי הוא שלעתים אני מרגישה שהבעיה שלו איכשהו קשורה בי. כלומר, שהוא מתנהג כך כי אני חסרה לו (למרות שחזרתי לעבוד כשהיה בן חצי שנה ואז הוא לא הפגין בעיות שינה כלל) והוא בעצם רוצה את המגע שלי.. חשוב לי לציין שבשבוע האחרון פעלתי בערך כפי שהצעת - נכנסתי לחדר, נגעתי, הרגעתי ויצאתי. נתתי לו לבכות 2-3 דקות וחזרתי ופעלתי אותו דבר. מאחר שזה נמשך יותר משעה, כמובן שלעתים הבכי גבר ואז כבר הרמתי כדי להרגיע. כך יצא שבשעה וחצי יצא לי להרים 4 פעמים. כשאני לידו נראה שהוא באמת לא יודע לחזור לישון.. :(

הרבה פעמים הנוכחות שלנו כהורים יותר מפריעה לילדים שלנו להירדם. את יכולה ללכת איתו לחנות שיבחר בובה שתשמור, תהיה איתו בלילה, ונוכחותה תחליף את נוכחותך.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות