התעוררות מוקדמת, בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/07/2019 | 02:17 | מאת: ליאור

היי טלי, בני בן שמונה חודשים. כבר יותר משבוע שסוף סוף הוא ישן כל הלילה. בדרך כלל נרדם (לבד) ב6:30-7:00 בערב ומתעורר מאוד מוקדם בסביבות חמש. כרגע, אני ניגשת אליו כאילו זה אמצע בלילה ומשאירה אותו במיטה עד שעה הגיונית (אחרי שש לפחות) יש לי שתי שאלות. ניסיתי לאחר לו את שעת ההשכבה שאולי זה יעזור אבל זה יצר בדיוק ההפך, הוא התעורר אפילו מוקדם יותר. האם יש דרך נכונה להזיז לו את ההשכבה לסביבות שבע- שבע וחצי ואז הוא יתעורר גם מאוחר יותר? שאלה שנייה, בכל בוקר אני מסתכלת במוניטור שמצלם לי תזוזות ואני רואה שהוא מתעורר לפחות פעם אחת בלילה למשך כמה דקות.. הוא אמנם לא קורא לי או בוכה ופשוט חוזר לישון אבל מה הסיבה והאם אפשר לעשות משהו כדי שלא יתעורר בכלל?

שלום ליאור. נתחיל מהסוף תינוקות מגיל 4 חודשים מתחילים לקשקש ולגלות את קולם. הם מתעוררים באמצע הלילה מקשקשים עם עצמם עם בובה אפילו עד שעה שלמה וחוזרים לישון. אין להם צורך בהתערבות שלנו בשום שלב. לגבי הארכת זמן השינה. אני ממליצה על מנורת לילה עם טיימר. בערב הראשון בסיום טקס הדינה תמרו לאור לילה טוב ותכבו. מתחילים כשהטיימר מכוון לרבע שעה אחרי שעת היקיצה הראשונה שלו. כשהו מתעורר וקורא לך את מסבירה לו שהאור עדיין ישן וכשהאור יתעורר כולכם תתעוררו. גם אם הוא לא נרדם זה בסדר. לאחר כשלושה ימים תדחפי את הטיימר לעוד 10 דק קדימה וכך תמשיכי כל 3-4ימים עד שתגיעי לשעת ההתעוררות שמתאימה לך. גם אם הוא לא ירדם בהתחלה יהיה לו סוג של טקס הוא פשוט יחכה בסבלנות במיטה עד שהאור ידלק.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות