הארכת תנומות יום חמישה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

11/04/2019 | 08:19 | מאת: אלונה

היי טלי, בני בן חמישה חודשים, לפני כמה ימים התחלתי לנסות ללמד הירדמות עצמאית. בנתיים הוא נרדם רק במיטה ללא מגע שלי, ללא נדנוד או עזר אחר מלבד מוצץ שכרגע הוא עדיין לא יכול לקחת לבד. בלילה הוא מתעורר בערך כל שלוש ארבע שעות להנקה וחוזר מיד לישון. ביום הא נרדם באותה צורה אבל לא מצליח לישון ברצף שינה ארוכה, לפעמים יוצא לו שעה וקצת או ארבעים דקות, ובגלל זה הוא גם מתעייף די מהר וכבר כשעה אחרי שהוא מתעורר אני צריכה להחזיר אותו לעוד תנומה. שמעתי שמתישהו זה אמור להסתדר לבד, זה נכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לסדר את התנומןת שיהיו קבועות וארוכות יותר?

גם שינה של 40 דק' אם הוא מתעורר במצב רוח טוב= זה בסדר. את יכולה לנסות חזהות את חלונות השינה שלו ולהשכיב אותו. ז"א תנסי להשכיב אותו חצי שעה לפני שאת משכיבה בדר"כ.אם לא נרדם נסי שוב אחרי רבע שעה. עד שתגיעי בדיוק לחלון השינה. אז ירדם מהא והשינה שלו תהיה ארוכה יותר.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות