האם כדאי להשאיר לישון על הידיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

14/02/2019 | 19:00 | מאת: ליאור

שלום, התינוק שלי בן 3.5 חודשים. שנות היום שלו בדרך כלל לא עקביות ודי קצרות ולאחרונה בלילה הוא מתעורר ממש כל חצי שעה-שעה למרות שלפני כמה שבועות היה קם רק לאכול רק שלוש פעמים בערך. אני מבינה שיכול להיות שהוא מגיע ללילה בעייפות יתר אבל הוא לא מצליח לישון טוב ביום. אולי לפעמים תהיה לו שינה של שעה אבל זה יהיה כשהוא ישן עלי. האם עדיף לי להשאיר אותו לישון עלי כדי שלפחות יקבל את זמן השינה? בנוסף, לפעמים הוא מתעורר אחרי 20-30 דקות בבכי ואחרי רבע שעה של נסיון הרדמה הוא חוזר לישון לעוד קצת.. האם הזמן הזה מתווסף או שבעצם מדובר על שתי הירדמויות שונות.

לגבי שנות היום תנסי להשתמש בטבלת חלונות שינה לפי גיל. ולנסות להרדים אותו לפני שאת רואה סימני עייפות (יתכן שאת מפספסת את החלונות וזו הסיבה לקושי שלו. ההרדמות בתוך רבע שעה נחשב לאותה שינה ברגע שהשינה במהלך היום תהיה טובה יותר כל יישן טוב יותר גם בלילה. ניתן לתת לו לישון על הידיים פעם אחת אם ישן טוב עלייך אך לא לעשות זאת הרגל.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות