בכי מתוך שינה בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

30/12/2018 | 09:29 | מאת: שקד

תינוקת בת חודש וחצי, נרדמת כל יום בערך בשעות 21:00-22:30 אחרי הנקה. לא מתעוררת לבד בלילה. קורה שהיא בוכה קצת מתוך שינה, עושה פרצוף של בכי ולפעמים גם ממש בוכה לדקה אבל לא פותחת את העיניים בכלל, ואז מסובבת את הראש לצדדים קצת וחוזרת לישון. זה קורה כמה פעמים במהלך הלילה, לפעמים בהפרש של כמה דקות. תמיד זה מלחיץ אותי שהיא לא קמה לאכול אז באחת מהפעמים שהיא מקטרת מתוך שינה אני מעירה אותה לאכול. אני כל הזמן חוששת שהיא רעבה אבל עייפה מדיי בשביל לקום. אציין שמהלך היום היא לא ישנה הרבה, אלא רק 20-60 דקות כל פעם. בסהכ במהלך יממה ישנה בערך 12-15 שעות. אני גם מפחדת שאולי בלילה היא כן קמה לאכול ואני פשוט לא שומעת(כמובן שאם היה בכי צרחות הייתי שומעת בטוח). בקיצור, קצת חרדתית כמו שהבנת, פשוט לא יודעת מה נכון לעשות כשאני רואה שהיא בוכה/מקטרת מתוך שינה. תודה

אין לך מה לפחד. כשהיא תהיה רעבה היא תבכה. הקולות שמשמיעה ככל הנראה רק קצת אי נוחות שמסתדרת. דווקא עדיף לא לתת אוכל בזמנים שלא צריכה כי אז תתרגל ותתחיל לקום בשעות אלה. גם שנות היום אם מתעוררת שמחה ורגועה סימן שמספיק לה. שעות השינה את יכולה לבדוק בטבלה של חלונות שינה לפי גיל כדי לוודא שישנה ביממה מספיק. כמובן שהרשום בטבלה הוא ממוצע יש טווח של שעתיים לפני/אחרי שעדיין נחשב תקין.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות