חלונות עירות בלילה תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

24/12/2018 | 08:25 | מאת: אלה

שלום, הבן שלי בן חצי שנה. ישן בעריסה בחדר שלנו. נרדם אחרי טקס שינה של מקלחת הנקה שיר וקצת נדנודים בסביבות 18-19. לפעמים נרדם ישר אחרי האוכל. מתעורר בלילה לאכול בדרך כלל פעם אחת בין 2-3 ועד לפני כמה זמן היה נרדם וחוזר לישון מיד אחרי האוכל.. לאחרונה לא מצליח להירדם, או שנרדם עלי כשאוכל ומתעורר בעריסה.. יכול להישאר ער גם שעתיים ויותר ולא מצליח להירדם חזרה... לא משנה מה אני מנסה (ידיים, ליטופים, נדנודים, שירים וכו')... למה זה קורה? אשמח לעזרה

בגיל חצי שנה ישנה קפיצת גדילה. ייתכן שהכמות שאוכל לא מספיקה לו. תנסי לתת יותר ותראי אם עוזר. בנוסף זהו גיל של התפתחות מהירה והמון גירויים ופחד לפספס משהו גם זו יכולה להיות סיבה. כמו כן חשוב לדעת האם בזמן העירות הוא בוכה ולא רגוע או שחייכן ומתוק רק ער. אם את יכולה להחזיר אותו למיטה ולחזור למיטה בעצמך ולתת לו להיות עם עצמו זה מצויין. אם בוכה כמובן לגשת ולהרגיע אבל אם לא בוכה אין צורך להפריע לו. הוא מגלה את הקול שלו ויכול גם להתעורר באמצע הלילה ולהתקשקש עם עצמו ועם הבובות אפילו שעה שלמה ואז לחזור לישון ואין לו צורך בך בשלב זה. חשוב לדעת שאם תינוק נמצא בחדר אחר לרוב הורים לא שומעים התעוררויות כאלה אך מאחר והוא באותו חדר את שומעת את הקולות שמשמיע וחושבת שהוא זקוק לך. אם הוא לא בוכה תנסי לתת לו להיות לבד.

24/12/2018 | 21:01 | מאת: אלה

תודה רבה על התשובה המפורטת! אנסה ליישם את הדברים. רק אציין שבזמן העירות הוא לרוב לא בוכה... רציתי לשאול לגבי ההערה שכתבת שהוא יכול לקום ולהתקשקש עם עצמו ועם בובות. כרגע אין לו בעריסה משחקים/מובייל/ספר. האם כדאי לשים לו כדי שיהיה לו במה לשחק בזמן העירות בלילה? או שזה יבלבל אותו?

ניתן לחבר לו חפץ מעבר. למשל בובה. מציגים לו את הבובה בשעות ערות ורוגע למשך כשבועיים ואז ניתן לצמד אותה לשינה. לגבי מובייל או ספר לא מומלץ. בובת חיתול טטרא מספיקה. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות