תינוקת בת 6 שבועות לא ישנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

22/10/2018 | 09:56 | מאת: מור

שלום, אני אמא טריה לתינוקת בת 6 שבועות ואני מניקה אותה הנקה מלאה. עד עכשיו הילדה הייתה ישנה בלי בעיות בין 3-4 שעות ומלפני 3 ימים התינוקת בקושי ישנה אני מניקה אותה והיא נרדמת בהנקה אבל ברגע שאני מניחה אותה בעגלה/מיטה היא מתעוררת . היא לא בוכה היא פשוט מוזיזה המון את הידיים והרגליים שגורמים לה לקפוץ ולהיבהל לפעמים הבעיה שהיא יכולה להיות ערה במשך 6-7 שעות . אני יודעת שתינוקות צריכים לישון יותר בגיל הזה ואני מוצאת את עצמי מודאגת בלי לדעת מה לעשות . אני עוטפת אותה בחיתול בלילה בשביל שתישן ולפעמים גם ביום פשוט אני לא מבינה למה היא ככה עירנית המון שעות והכי מצחיק זה שהיא מפהקת המון ומשפשפת עיניים ולא נרדמת. מה אני צריכה לעשות על מנת שתישן?? אשמח לתשובה תודה רבה

הדבר הראשון הוא בדיוק הגיל. 6 שבועות יש משבר קפיצת גדילה. היא צריכה לגרום לגוף שלך לייצר כמות יותר גדולה של חלב ולכן את צריכה להניק אותה יותר עד שתתעדכן" כמות החלב. עיטוף זה מצויין ואת יכולה להמשיך גם במהלך היום. יש לה זמני ערות וקליטה של הסביבה החדשה שלה. תנסי להיעזר בטבלת חלונות שינה כי התיאור שלך של שפשוף עיניים ופיהוק אלה סימנים מאוחרים של פיספוס חלונות שינה נסי לדחם לב לסימנים עדינים כמו גבות אדומות וירידה ברמת הפעילות ואז להניח אותה לשינה. תשתדלי לא לקשר את ההנקה עם שינה. בהצלחה

22/10/2018 | 13:14 | מאת: מור

קודם כל תודה על המענה המהיר וההכוונה. ראשית אני אציין שמאז שהיא מסיימת לאכול אני שמה אותה בעגלה וככה היא יכולה להישאר שעות.. כמו שציינתי בזמן ההנקה היא ישנה וכשאני שמה בעגלה היא מתעוררת וכך נשארת שעות. השפשוף עיניים זה יכול להיות ישר אחרי ההנקה ויכול להיות גם אחרי..בגלל זה אני לא מבינה איך אני יכולה לפספס אם היא בעגלה ואני מנדנדת אותה או מלטפת ? אני אשאל מה זה טבלת חלונות שינה? אין לי מושג.. היום למשל אכלה ב7 וחצי בבוקר ומאז הייתה בעגלה עד 11 חא רצתה לישון. קילחתי אותה עשיתי לה קצת עיסויים האכלתי אותה ואז שמתי רעש לבן והיא נרדמה ומקווה לכמה שעות אשמח לעוד הדרכה והכוונה תודה רבה זה לא מובן מאליו!

בטבלת חלונות שינה מחולקים חלונות השינה לפני גיל התינוק והשעות בממוצע שאמור לישון לאורך היום. חשוב בזמנים בהם היא ערה לתת לה גירויים. כמו מזרן פעילות, בובה, רעשן וכו׳ סדר יום למשל היא מתעוררת בבוקר החתלה ואוכל משחק או פעילות כלשהי. וחוזר חלילה כמובן שעם גדילתה היא תרווח את שעות השינה ותהיה ערנית ופעילה יותר לאורך היום. עד שאת מצליחה לזהות את הסימנים שלה את בהחלט יכולה להיעזר בטבלת חלונות השינה לנסיון מציאת החלונות שלה.

22/10/2018 | 18:54 | מאת: מור

תודה ראיתי את הטבלאת חלונות שינה . לגילה היא צריכה להיות ערה מקסימום עד שעתיים. השאלה שלי היא כזו . כשהיא מתעוררת לאכול היא יונקת בערך שעה אז פשוט להאכיל להחליף ולהרדים אין זמן לפעילות כלשהי. ולדוגמא עכשיו שרציתי ליישם את החלון שינה . היום נרדמה ב12 וחצי והתעוררה בארבע האכלתי אותה בערך עד 17 ורבע החלפתי לה טיטול ראיתי שהיא מפהקת הרבה עטפתי אותה בחיתול וניסיתי להרדים אותה בידיים . בסופו של דבר היא נרדמה ושמתי אותה בעגלה אך מיד התעוררה . התחלתי לנדנד את העגלה ונרדמה שוב אבל השינה ארכה בדיוק 10 דקות והיא התעוררה שוב. היא לא בוכה או מתלוננת פשוט מפהקת ועירנית ניסיתי להרדים אותה שוב על ידי נדנוד והיא נרדמה אבל שוב ל5 דקות וזהו. אני לא יודעת אחך ליישם אם היא מתעוררת ולא מוכנה לישון

אם היא רגועה ושמחה אין צורך להיאבק כל הדרך להרדמה. דבר נוסף. אין צורך להניק זמן ארוך כל כך. תוך כ 20 דקות נגמר החלב בשד כך שלא יותר מ40 דקות משני הצדדים. שאר הזמן השימוש כמו במוצץ.

22/10/2018 | 19:23 | מאת: מור

היא רגועה זה כן אבל היא מפהקת הרבה ואם אני לא ארדים אותה היא יכולה להיות שעות ככה 5-6 שעות וגם יותר. זה מדאיג אותי כי השינה אמורה לעזור לה להתפתח וזה מייאש אותי המצב החדש הזה שהיא לא ישנה

22/10/2018 | 19:27 | מאת: מור

אני מצטערת שאני כותבת בלי סוף אבל באמת שאין לי למי לפנות בלי שיבקש סכום מטורף ואני ממש על סף בכי כל פעם שאני רואה אותה ערה במשך שעות ארוכות. לגבי ההנקה היא בכלל לא מתנתקת מהשד והיא גם משמיעה קולות בליעה כל זמן ההנקה ואם אני מנתקת אותה לפני הזמן היא פשוט לא רגועה ומכניסה את היד לפה ולמצוץ

אני לא מבקשת סכומים מטורפים. אשמח לעזור יותר אך בפורום זה לא אפשרי. אשמח להמשיך לעזור באופן פרטי. את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני או סמס ונוכל להמשיך משם.

22/10/2018 | 21:17 | מאת: מור

אוקיי אשמח לקבל את המספר שלך על מנת שנדבר

0507422038 [email protected]

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות