כניסה לשינת לילה- תינוקת בת שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

09/10/2018 | 10:58 | מאת: עמית

שלום וברכה, בתי בת שלושה חודשים, אחות לשני אחים גדולים בני 7 ו4.5, תינוקת נוחה ויונקת באופן מלא, עולה יפה במשקל, עירנית וחייכנית. במשך היום היא ממש "תינוקת קלאסית": מראה סימני רעב, עייפות, לעיתים חוסר נוחות (גזים) אך לא משהו רציני. הבעיה מתחילה לקראת שעת השכבה. לקראת השעה 19:30 אני מקלחת אותה, עושה עיסוי, מחשיכה את הבית, מניקה אותה, אך היא ממש מתקשה "לתפוס" את שינת הלילה... מתעוררת אחרי חצי שעה ואז ערה עד 23:30 בלילה כשהיא לא רגועה, ושום דבר לא מצליח להחזיר אותה לישון. היא נרדמת ב23:30 וישנה עד 4 בבוקר, מתועררת להנקה ב4, ואז ב6:30 וחוזרת לישון עד 8:30. ישנה שינת בוקר של שעה וחצי (לפעמים יותר) ישנה שנצ של שעה. ה"בלגאן" מתחיל אחר הצהריים. זמן השינה שלה משתנה כי יש ילדים בבית ולא תמיד אני מצליחה להביא אותה לשינה טובה... זקוקה להמלצה איך לעזור לה להיכנס לשינת לילה בשעה מוקדמת יותר, ואיך להתנהל בבית אחר הצהריים כדי שהיא תפספס את הרוטינה. תודה!

אכן כאשר יש אחים גדולים יותר בבית יש קושי לשמור על סדר יום. החשוב אם זה מתאפשר לך לנסות הפרדת כוחות. הכוונה לנסות לארגן עזרה לשעות אחר הצהריים אולי סבים סבתות דודים וכדומה שהם יוכלו להיות עם הגדולים או לחילופין עם התינוקת. תנסי לשמור על חלונות השינה שלה במיוחד אחר הצהריים ואפשרי לה לישון את הזמן שלה. תזכרי דבר חשוב. שינה מעודדת שינה. ז"א כמה שהיא תישן יותר טוב במהלך היום כך גם תישן יותר טוב בלילה. אם יש צורך לצאת מהבית למשל לחוגים ואת חייבת לצאת גם איתה. אפשרי לה לישון בעגלה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות