הפרעות שינה גיל שנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

29/08/2018 | 13:21 | מאת: אמא

היי, יש לי ילדה בת שנה וחמישה חודשים. לפני כחודשיים הרגלתי אותה לישון במיטתה שבחדר שלה כך שסוגרים תריס, מדליקים מזגן, מכינים בקבוקי, אומרים לילה טוב לשמיכה, לכרית ואני מרימה אותה בחיבוק למיטה שלה אומרת לה לילה טוב ויוצאת- הילדה היתה נרדמת, מקסימום בוכה בכי קטן ואז הייתי נכנסת לתת לה עוד חיבוק- וזהו, הילדה היתה נרגעת ונרדמת לבדה. לפני כחודש נולדה לנו תינוקת. היו כמה ימים שישנה לא בבית אך אנו חזרנו הביתה לפני כשבועייל והילדה ממש מתקשה להירדם- צרחות היסטריות במשך דקות ארוכות. אני מניחה שהיא סובלת מחרדה כלשהי עקב השינויים במשפחה..רואים את זה גם לפעמים במהלך היום- רגעי קנאה וצומי וזה טבעי וברור לי אך בשעת ההשכבה זה ממש קיצוני. איך לעזור לילדה?

מזל טוב להולדת התינוקת. אכן כמו שאת אמרת רגרסיה כתוצאה מהשינויים במשפחה. המלצה היא לנסות לתת לה המון תשומת לב. לגבי השינה יכולה להוסיף מנורת לילה או בובה מיוחדת שהיא תבחר שתישן איתה ו"תגן" עליה. לנסות לשמר את מה שעשית לגבי שינה לבד. זה מצויין וכמובן להבין שהזמן יעשה את שלו אבל גם להתאזר בסבלנות לזמן הקרוב.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות