תינוק בן 7 חודשים, קשיים בהרדמות

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

26/06/2018 | 09:05 | מאת: שרית

שלום, הבן שלי בן 7 חודשים, ילד מתוק אמיתי, ישן לילה רצוף מגיל חודשיים (איזו ברכה) בעריסה ליד המיטה שלנו, אבל בשבועות האחרונים הוא חווה קשיים בהרדמות ומתעורר כמה פעמים בלילה בשביל מוצץ. אנחנו לא מצליחים לסגל לו הרגליי שינה טובים, כל לילה הולך לישון משעה אחרת, לפעמים ב 20:00-21:00 ולפעמים 23:00-00:00. מאוד קשה לו להרדם, כאילו הוא נלחם בשינה(גם במהלך היום קשה לו להרדם אבל ישן לפחות פעמיים) נרדם רק עם בקבוק, אוכל ונרדם עליי או על בעלי. אני רואה איך הוא סובל, מאוד עייף ורוצה לישון, משפשף עיניים וחסר מנוחה, לא מפסיק לזוז, גם אם זה במיטה וגם אם זה עליי. ואני לא יודעת איך לעזור לו. אתמול נרדם ב 21:00 עם הבקבוק, העברנו אותו אחרי כמה דקות למיטה והוא התעורר אחרי 5 דקות ונשאר ער עד 12. אשמח לקצת עצות בנושא הקניית הרגלים. תודה שרית

לפי התיאורים שלך עושה רושם שאת מפספסת את חלונות השינה שלו. שפשוף עיניים זה הסימן המובהק של "פספסנו" נסי להיות ערה לסימנים יותר עדינים שבאים לפני, כל ילד הוא אחר אך סימנים שנמצאו היו גבות ורודות, ירידה ברמת הפעילות, מלמול של פינת חיטול או קווצת שיער. כשאת שמה לב לסימנים אלה זה הזמן לשים אותו במיטה. כשאת פוגעת בול בחלון שינה הוא ירדם מהר ויישן לאורך יותר זמן. לגבי מוצץ. בגילו כבר ניתן ללמד אותו לקחת את המוצץ לבד. כשער אפשר לשחק איתו להגיש את המוצץ ליד שלו ושהוא לבד יכניס לפה. במיטה לדאוג שיהיו מוצצים בנקודות ידועות מראש למשל בפינות נגדיות כך שגם אם מתעורר בלילה ידע למצוא אחד מהמוצצים.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות