גמילת בת שנתיים משתיית בקבוק באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

06/02/2015 | 22:47 | מאת: שירה

שלום, ביתי בת השנתיים עדיין נוהגת להתעורר כפעמיים בלילה כדי לשתות חלב מדולל. אני מבינה שמדובר בהרגל בעייתי בשלב זה, אבל החלטתי סופית למגרו. השאלה שלי היא איך הכי נכון לעשות זאת? האם פשוט להתעלם מבכיותיה כאשר מתעוררת באותם פעמיים? מה קורה עם החיתול שממילא אני צריכה להחליף באמצע הלילה (היא שותה המון ונותנת המון שתן)? לפעמים הפעם השניה שמתעוררת זה כבר קרוב ל6 בבוקר, ואז לא איכפת לי לתת לה בקבוק חלב כי כך היא ישנה עוד כשעה, משהו שנוח לי מאוד, וממילא אני רואה בכך שתיה של הבוקר - האם זה בסדר? אשמח להמלצותיכן כיצד לגמול אותה משתיה וכך מהתעורריוות בלילה, שבסופו של עניין לא מאפשרת לאיש במשפחה שינה נוחה ורציפה. תודה רבה מראש, שירה

12/02/2015 | 14:29 | מאת: שירה

שלום לך שירה, פנייתך הראשונה לא דווחה לי ועל כן צר לי שלא קיבלת תשובה מהירה עליה. על מנת לגמול את בתך מבקבוק בלילה המצלתי הראשונה היא להסביר לה: שזהו אין יותר בקבוק חלב בלילה, כאשר מתעוררת אם היא בוכה לחכות דקה אחת (על השעון) ואז לגשת אליה, אם היא קוראת לכם ללא בכי המתינו 3 דקות, ואז אפשר להרגיע, להזכיר שנגמרו הבקבוקים, לתת מוצץ אם לוקחת, בובה שישנה איתה לחבק, ליטוף. ולא לתת בקבוק לא חשוב כמה היא תבקש זה הדבר החשוב ביותר. להיות עקביים ולא להשבר ולתת בקבוק, תהליך זה עשוי לקחת כשני לילות ואם לא תשברו היא תבין שאין בקבוק בלילה. לגבי בקבוק הבוקר אני מבינה שכרגע הוא מאוד נוח לכולכם לכן מה שלא שבור לא צריך לתקן, בנתיים השאירו אותו וכאשר תשן לילה רציף תוכלו למגר גם אותו באותה דרך. המלצה נוספת לי אלייך מאחר וסיפרת שהיא שותה הרבה מאוד שמצריכה החלפת טיטול בלילה היא שמשעות אחר הצהריים המאוחרות ועד שהולכת לישון להמעיט בכמות השתיה שלה ע"מ בעתיד לגמול אותה מטיטול. בהצלחה.

13/02/2015 | 13:02 | מאת: שירה

עוד שאלת המשך קטנה. היא כרגע די "מכורה" למים, כי לא לוקחת מוצץ. אז להמעיט מים כרגע זו בעיה, כי זה דומה לגמילה ממוצץ. לכן שאלתי היא כרגע במצב כפי שהוא, מאחר ושותה ומרטיבה את הטיטול מאוד, האם לגשת אליה ולהחליף לה באמצע הלילה בלי לתת לה בקבוק (דבר שיהיה מאוד קשה - כי אני מניחה שדי תשתולל), או שאפשר לתת לה מעט מים ?(להבדיל מבקבוק חלב שהייתי נותנת) . בקיצור, מה כדאי לעשות...? תודה רבה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות