קושי בשינה לילד בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/10/2017 | 14:42 | מאת: soso

הבן שלי בן 11 חודשים( יונק ואינו נמצא במסגרת גן ) לאחר מקלחת וארוחה בסביבות שעה 19 (מעדיפה שישן לפני! אבל הוא נרדם תמיד בשעות הללו )הוא נרדם כ20 דק' חצי שעה. אז הוא נשאר ער עד 23 - 00:00 בלילה ולפעמים יותר. הוא מראה סימני עייפות ואני מנסה להרדים אותו ניסיתי הכל החשכה וטקס שינה ובהדרגתיות אך הוא מסרב לישון למרות שהוא ממש עייף. לאחר מספר ניסיונות להרדים אותו בסוף הוא נרדם בזמן הנקה על הידיים שלי . (מציינת שהוא רק נרדם בהנקה). ובכלל בכללי הוא אינו מסכים להירדם במיטתו לבד ברגע שאני מעבירה אותו הוא ישירות קם ואז אני מרימה שוב עד שנרדם ומחזירה למיטתו. מה ניתן לעשות?

למרות שבנך בן כמעט שנה נראה לי שמה שמפריע לו ולך לישון כמו שצריך זה כנראה פספוס חלונות השינה שלו לכל אורך היום. תנסי לשים לב מהרגע שמתעורר בבוקר מה סדר היום שלו, נסי לשים לב לסימני עייפות מאוד עדינים כמו ירידה ברמת הפעילות ואז שימי אותו לישון, אם את משכיבה אותו לישון בשלבים של שפשוף עיניים ופיהוק למשל אלה סימנים מאוחרים ומאותתים לך שפספסת את החלון. ואז יהיה לו יותר קשה להירדם, גם כשירדם השינה שלו תהיה מקוטעת, יתעורר יותר מוקדם. כל שינה במהלך היום מעודדת שינה במהלך הלילה כך שלמשל המיתוס של לא לתת לילד לישון צהריים כדי שירדם יותר מוקדם לרוב חוזר כבומרנג. לגבי המיטה, נסי ליצור הקשר חיובי למיטה שלו, במהלך היום בלי קשר לשינה מס' פעמים ביום שימי אותו במיטה למשחק קצר או שיר או אפילו דיגדוגים, כל דבר שיעשה לו כיף ונחמד ויעלה חיוך וצחוק על פניו.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות