בן שנה ו 5 חודשים מסרב לישון במיטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

11/09/2017 | 20:26 | מאת: מור

בני בן שנה ו 5 חודשים.. היו לו הרגלי שינה מעולים.. בערב היתי מאכילה אותו בקבוק בחדר ואז מניחה במיטה שלו ויוצאת והוא היכ נרדם לבד, היה ישן לילה שלם וגם בבוקר היה נשאר ער במיטתו רגוע. הינו בח"ול במשך שבוע ושם נרדם לרוב בצהרים בעגלה ובערב גם בעגלה והיתי מעבירה ללול כשהינו חוזרים לחדר. חזרנו יומים לפני הכניסה לגן.. פעם ראשונה שנכנס לגן ומאז החזרה לארץ והכניסה לגן נהיה חולה ולא מוכן לישון במיטה .. מניחה במיטה מיד עומד וצורח.. אין לו בעיה לישון במיטה שלנו ורק אחרי שישן חזק מצליחה להעביר.. הבעיה היא שגם בלילה התחיל להתעורר המון ומסכים לישון רק איתנו במיטה גם כשאני מנסה להחזיר אותו למיטה מיד מתעורר בצרחות... המתנתי שיחלים, אך עדין לא מוכן להיות במיטה , ניסיתי להשאיר אותו בחדר ולהכנס מידי פעם אך ללא הצלחה.איך אפשר להחזיר אותו להרגל הטוב והקודם? אשמח לתשובה

אכן כמו שציינת היו שני שינויים מאוד משמעותיים בשבילו, נסיעה לחו"ל ששיבשה את השינה שלו והכניסה לגן. קודם כל חשוב לדעת שיש תהליך של הסתגלות לשינויים ואז יש מצב שתוכלי להחזיר למה שהיה. בנתיים המלצתי שגם יכולה לעזור לו לחזור לשינה טובה במיטה שלו וגם תרגיע אותו (כי את איתו) זה להישאר איתו בחדר. שבי על כיסא ליד המיטה. אם שוכב ומתמסר אפשר טיפה ללטף ו/או לשיר שיר ערש, או ששששששש וכו'. אם נעמד ובוכה לחכות 1 דקה (על השעון ולא בערך) ואז להרגיע ולבקש שישכב חזרה וכך עד שנירדם. אחרי שזה יעבוד טוב (3 ימים) אפשר לנסות לצאת כשהוא בשלבי הרדמות אחרונים. וכל 3 ימים לצאת טיפה יותר מוקדם. דבר נוסף יכול להיות שהשתנו לו שעות השינה גם במהלך היום עקב הכניסה לגן, נסי להקדים במעט את טקס השינה ולהרדים מוקדם יותר בערב, יכול להיות שירדם מיד אם זה יפול בדיוק על חלון השינה ויכול להיות שהסיבה שקשה לו להרדם היא בעצם פספוס החלון.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות