תינוק בן 8 חודשים מתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

09/09/2017 | 13:43 | מאת: עדן

שלום, בני הבכור בן 8 חודשים. מאז ומתמיד נושא השינה הוא נושא רגיש ששואב מאיתנו הרבה מאוד כוחות. עד לפני כמה חודשים התינוק סבל מרפלוקס קשה נורא. ובנוסף מקוליק חמור..לכן היה נורא קשה לאפשר לו לישון "בתנאים רגילים" והיה נרדם רק בידיים/בעגלה לא שכובה לגמרי עם נדנודים/בטרמפולינה. מאז עברו כמה חודשים בהם ניסינו להקנות לו הרגלי שינה ללא הצלחה. לפעמים בשינת לילה לוקח לו שעה וחצי ושעתיים+ להירדם. וכן הוא עייף מאוד מאוד. צריך לנסות כל מיני שיטות הרדמה, נדנוד, קפיצות וכו' דברים שלעתים מעט עוזרים ומקצרים את הליך ההרדמה. מה שכן הוא לא יודע בכלל להירדם לבד וכשמנסים להשאירו במיטה בתקווה שאולי ירדם לבד הוא מתהפך על הבטן ומתחיל לשחק במיטה או לצרוח ולבכות. אז מרדימים אותו ביחד איתו או עם בעלי במיטה שלנו..ושרואים שרדום חזק מנסים להעביר אותו למיטה שלו לרוב מתעורר. וכשכן ממשיך לישון.. כל שעה, שעתיים מתעורר ומתחיל לבכות לפעמים מתעורר בסביבות 2,3 לפנות בוקר וצריכים לנסות להרדים חזרה משהו שלוקח מינימום שעה. מעבר לזה כשמתחיל לבכות במהלך השינה לרוב אם מעבירים אותו למיטה שלנו נרדם וישן טוב. באופן כללי השינה שלו הרבה יותר טובה כשישן במיטה שלנו. אני ממש לא אוהבת את הנושא הזה גם מבחינת נוחות ובעיקר מבחינת בטיחות הילד. אנחנו ממש אובדי עצות!! אשמח לקבל עצה.. תודה

עיקר העניין לפי התיאורים שלך יכול להיות פיספוס חלונות השינה שלו. זה תהליך למעט האינפורמציה שיש לי הייתי ממליצה קודם להרדים אותו לשינה טובה אפילו אם לצורך התחלה זה במיטה שלכם עד שתגלי את חלונות השינה שלו. כשנרדם בחלון השינה לרוב ישן יותר טוב ללא התעוררויות מיותרות בלילה. אחרי שתזהי את חלונות השינה תוכלי ללמד אותו לישון במיטה. כשמשכיבים בחלון לרוב נרדמים מאוד מהר וטוב ואז סיכוי שירדם גם במיטתו ולא במיטתכם, המלצה נוספת כאשר מעבירים אותו למיטה שלו להישאר איתו בחדר עד שנרדם ובהדרגה אחרי שהתרגל לצאת מהחדר בשלבי עירות הולכים ועולים כל כמה ימים.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות